10 feluri de a aranja mobila în living

Sunt multe posibile configurații ale unei camere de zi. Vedeți următoarele sugestii pentru a afla care vi se potrivește mai bine.

Felul cum vă aranjați mobila în living depinde de mai mulți factori cum ar fi: forma și mărimea camerei, obiectele pe care le aveți de amplasat, numărul persoanelor din gospodărie dar și poziția ușilor, a șemineului și a ferestrelor. Dacă nu vă puteți hotărî unde să așezați mobilierul, iată câteva opțiuni din care vă puteți inspira.

design living

Canapele dispuse paralel

Aceasta este configurația clasică de living – două canapele identice cu spațiu între ele pentru măsuța de cafea. Este un design relaxat și sociabil, cu vedere la TV sau șemineu, în mijloc. Pentru spațiu extra de stat, puteți pune câte un taburet în dreptul fiecărei canapele la care să apelați când apar musafiri.

canapea plus fotolii

Valorificați puterea duetelor

Acesta este un upgrade al designului clasic de care vorbeam mai sus, cu două fotolii extra. Este o modalitate bună de a ne asigura că avem destule locuri confortabile pentru musafiri.

În acest spațiu deschis, configurația pătrată a camerei ajută la crearea unui spațiu primitor, iar cele două fotolii se încadrează perfect împărțind perimetrul.

cum amenajam sufrageria

Amplasați o canapea și două fotolii

Două canapele pot face o cameră mai mică să pară înghesuită, în plus poate nu doriți o cheltuială dublă. Și în timp ce o canapea poate fi lipită de perete, o a doua prea aproape de fereastră poate fi impracticabilă.

De aceea, poate fi o idee bună să asortați canapeaua cu două fotolii de dimensiuni reduse. Acestea din imagine sunt în stil scandinav, cu rame minimale din lemn, care dau impresia de spațiu și lumină.

Dacă vreți să faceți totul unitar, plasați un covor mare sub toate acestea pentru ca elementele să se îmbine plăcut și cald.

amenajare living

Combinați și potriviți

Aici, o canapea a fost combinată cu alte 3 fotolii. Câteva astfel de piese sunt potrivite mai ales dacă sunt musafiri care nu doresc să fie înghesuiți pe canapea împreună cu alte câteva persoane. Scaunele mici oferă flexibilitate întrucât sunt ușor de mutat dinttr-un loc în altul, în funcție de nevoi.

Dacă totuși nu sunteți siguri ce funcționalitate va avea designul ales, puteți apela la o schiță, aplicație sau chiar un program de arhitectură pentru a simula schema. Gândiți-vă la diferite obiecte de mobilier pe care le aveți deja sau pe care plănuiți să le achiziționați, și inserați elemente cruciale cum ar fi Tv-ul sau rafturile acolo unde le doriți.

renuntati la canapea

Scăpați de canapea

Canapelele au tendința să domine sufrageriile. Dar puteți să vă eschivați  de una cu totul, sau lăsați-o pe plan secund, așa cum au procedat în imaginea de mai sus. În această cameră de oaspeți cochetă, 4 fotolii elegante ocupă centrul, împreună cu un taburet. Beneficiile? Un efect de spațiu aerisit care în mod normal se pierde în canapele robuste. Aspecte negative? Nu vă puteți întinde în voie.

lounge in sufragerie lounge in sufragerie

Maximizați colțul

O canapea de colț este o modalitate grozavă care oferă confortul luxos de lounge, chiar dacă sufrageria nu este prea mare. Modelul chic gri din imagine este amplasat chiar lângă perete, dar aceasta nu încurcă cu nimic întrucât dimensiunile se potrivesc cu cele ale camerei.

Inevitabil, colțarul va deveni vedeta camerei, așa că gândiți-vă serios la culoare, mărime și numărul locurilor înainte să v-o comandați. În acest spațiu compact, dar stilat, canapeaua se potrivește mai bine cu un taburet în locul măsuței clasice de cafea.

canapele lungi

Lungimea și grosimea contează

O caneapea din acelea foarte lungi poate garanta că nu mai aveți nevoie și de alte piese robuste. În camera din imaginea de alături, canapeaua are în față o bancă încorporată în perete, cu doar două scaune pe lângă.

Acest design este unul adecvat pentru camerele lungi și înguste. Prea multă mobilă face rapid o cameră ca această să se simtă aglomerată.

mobila încorporata

Adaptați-vă spațiului pe care îl aveți

De regulă spațiul dictează felul cum amenajăm mobila. Camerele devin tot mai neîncăpătoare așa că e timpul să fim creativi. În această cameră compactă, canapeaua încorporată în perete profită de fiecare centimetru, eliminând acele spații dintre canapea și flintă  în care se adună praful, zone inutile și greu accesibile. Biblioteca integrată și dulapurile suspendate ajută și ele la eliminamarea surplusului de piese de mobilier, păstrând zona ordonată.

biblioteca incorporata

Includeți o bibliotecă

Dacă sunteți pasionat de lectură, mai mult ca sigur nu veți dori să ascundeți volumele preferate.

O bibliotecă are mai multe beneficii într-o sufragerie: cărțile dau căldură și caracter camerei, în timp ce rafturile rezolvă problema spațiului. În această cameră luminoasă, designerii au poziționat biblioteca în peretele din spatele canapelei. Apoi canapeaua a fost amplasată paralel cu aceasta, lăsând culoar de trecere între cele două elemente.

living degajat living degajat

Profitați de spațiu

Această schemă este doar pentru cei care au luxul spațiului vast. Nu există nicio regulă conform căreia mobilierul trebuie să fie ciorchine în jurul unei măsuțe joase de cafea. Unii preferă zone izolate de ședere. În imaginea de mai sus, fiecare loc are propria insulă, dar totul se leagă prin tonuri și texturi.

Leave a Reply