Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Buftea se conectează la viitor: Noul pasaj suprateran și cum va schimba el peisajul rutier

Buftea se conectează la viitor: Noul pasaj suprateran și cum va schimba el peisajul rutier

Bucureștiul și împrejurimile sale sunt într-o continuă dezvoltare, iar un exemplu concret este proiectul unui nou pasaj suprateran în localitatea Buftea. Consiliul Județean Ilfov a lansat licitația pentru proiectarea și execuția acestui pasaj, care va traversa calea ferată. Amplasat pe Strada Recoltei/Strada Rândunelelor, pasajul va face legătura între giratoriul existent pe DJ 602 și giratoriul propus la nodul rutier A0.

Valoarea estimată a contractului este de 56,12 milioane de lei. Pasajul va avea trei deschideri și va include lucrări pentru rampe de acces, drum de servitute și relocarea rețelelor de utilități. Durata contractului este de 18 luni, din care patru luni sunt alocate pentru proiectare și obținerea avizelor, iar restul de 14 luni pentru execuția lucrărilor. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 23 octombrie 2023.

Dar ce înseamnă toate acestea pentru noi, cei care trăim și ne deplasăm prin zonă? Ei bine, acest pasaj va fluidiza traficul și va îmbunătăți accesul către autostrada A0, cunoscută și sub numele de Autostrada Bucureștiului. Acesta este un pas important în dezvoltarea infrastructurii rutiere a zonei, care va facilita atât viața localnicilor, cât și a celor care tranzitează Buftea pentru a ajunge în capitală sau în alte părți ale țării.

Buftea se conectează la viitor: Noul pasaj suprateran și cum va schimba el peisajul rutier

În contextul mai larg al infrastructurii, Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat finalizarea “epopeei” pentru Lotul 1 Nord al Autostrăzii Bucureștiului A0. Acesta va fi realizat de Asocierea Impresa Pizzarotti & C Spa Italia S.p.a – Retter Projectmanagement, cu o valoare a contractului de 815,07 milioane de lei, finanțat din fonduri europene nerambursabile. Lucrările ar trebui să fie finalizate în 34 de luni de la semnarea contractului.

Deci, dacă te gândești la viitor și la cum va arăta zona în câțiva ani, imaginează-ți un trafic mai fluid, un acces mai ușor la autostradă și, în general, o viață mai simplă atunci când vine vorba de deplasare. Este un moment interesant pentru Buftea și pentru toți cei care folosesc această rută, fie că vorbim de navetiști sau de cei care doar trec prin zonă. Cu siguranță, aceste proiecte vor aduce un plus de valoare comunității și vor face viața tuturor un pic mai ușoară.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Piața imobiliară în 2024: stoc și jucători noi

Articolul următor

O săptămână de muzică și cultură: piața festivalului George Enescu transformă Bucureștiul într-o sală de concert în aer liber

Recomandăm și...