Buget Limitat pentru Decorarea Dormitorului? Cheltuiți inteligent!

Înainte să vă avântați la cheltuieli pentru dormitor, citiți aceste sfaturi pentru a vedea unde este bine să investim și unde nu este cazul să aruncăm cu banii.

O metodă bună de a ține cheltuielile sub control atunci când redecorați dormitorul este să vă gândiți în avans în care obiecte merită să băgați bani și care obiecte pot fi achiziționate mai ieftin. Am pus cap la cap câteva ponturi ca să vă dăm o idee unde să fiți atenți pe ce dați banii, și unde este indicat să fiți mai darnici.

amenajare dormitor

Desigur, dacă vă permite bugetul, sau dacă vă doriți un anumit obiect, merită să cheltuiți mai mult dacă asta vă oferă satisfacție, nu este nimic rău în asta. Dar dacă vreți să faceți economie, iată unde puteți tăia din cheltuieli.

Economisiți la: Cuverturi

Oricât de luxoase pot fi, nu este nevoie să îmbrăcați patul 100% în bumbac egiptean sau alte țesături pretențioase. Există o varietate mare de cuverturi de calitate, destul de accesibile și foarte confortabile. De exemplu, Ikea oferă o astfel de gamă, variată, convenabilă și calitativă. Dacă doriți să achiziționați un astfel de produs online, asigurați-vă de dimensiuni și material, pentru a nu avea suprize neplăcute la livrare. Feedback-urile de la clienții anteriori reprezintă o sursă bună de informare înainte de a face acest pas.

De asemenea, este o idee bună să investiți în două astfel de produse în tonuri neutre, care vor merge la orice. Apoi puteți pur și simplu să aduceți o pată de culoare prin fețele de pernă, plăpumi cu model sau pături pufoase.

iluminatul dormitorului

Economisiți la: Iluminat

Iluminatul este foarte important într-o cameră și merită să faceți asta cum trebuie. Însă asta nu înseamnă neapărat că trebuie să cheltuiți o avere pe luminile în sine. Iluminarea ideală a unui dormitor include o lustră centrală pentru lumina puternică, practică, și veioze mai mici de birou sau montate în perete pentru lumina ambientală sau pentru citit.

Odată ce ați stabilit acest lucru, puteți alege orice tip de lampă doriți. Acestea vin cu o gamă largă de prețuri și modele, astfel încât va fi ușor să găsiți una frumoasă pentru orice buget.

Dacă aveți bani de alocat aici, atunci chemați și un electrician pentru a monta întrerupătoare lângă pat ca să le puteți controla atât dintr-un singur punct central dar și pe fiecare în parte.

covor dormitor

Economisiți la: Covoare

Este un răsfăț să aveți lângă pat o suprafață moale pe care să calcați dimineața. Deci dacă aveți dușumele din lemn sau parchet, un covor este un must. Dar iarăși, nu este cazul să cheltuiți foarte mult cu un design sofisticat.

Într-o zonă cu trafic intens, cum ar fi zona de lângă pat sau holul, este o idee bună să investiți într-un design super durabil, deși covorul de lângă pat nu va fi chiar atât de expus. Așa că mergeți pe varianta covorului care vă place și se încadrează în buget.

tablie pat

Economisiți la: Tăblia patului

Sunt pe piață unele modele de tăblii absolut superbe din diverse materiale și designuri pe măsură. Și acolo unde avem de unde alege, este și o gamă variată de prețuri.

Pentru o variantă și mai economică, puteți să o faceți chiar dumneavoastră din rigips sau pal sau orice placă cu dimensiunile necesare. Apoi suprafața o acoperiți în întregime cu materialul dorit, pe care îl puteți capsa direct de placa respectivă (dacă suprafața permite). Vă puteți informa și ghida după tutorialele online tip DIY.

noptiere pat

Economisiți la: Masa de lângă pat

Masa de lângă pat nu trebuie să fie neapărat rezistentă sau de prea bună calitate. O masă sau noptieră din dreptul patului, de exemplu, este folosită pentru depozitarea câtorva cărți sau diverse ornamente și mărunțișuri. Deci nu este deloc necesar să luați ceva robust, lucru care vă dă posibilitatea să alegeți ceva potrivit bugetului dumneavoastră.

Designerii acestui dormitor au pictat un scaun negru. Arată bine, cu stil, în această cameră contemporană, iar etajera de dedesubt sporește spațiul util.

podeaua dormitorului

La polul opus, iată unde merită să investiți într-adevăr.

Investiți în: Podea

În timp ce nu este necesar să învestiți într-un covor, este esential ce folosiți la pardoseala din dormitor. Plăcile de proastă calitate pot duce la crăpături deranjante. Deci merită să plătiți un profesionist să repare orice defect apare, asigurându-se că suprafața este perfect netedă.

Pentru confort sporit, vă puteți gândi la un covor pufos – o suprafață moale sub picior va face o diferență notabilă.

draperii

Investiți în: Acoperirea ferestrelor

Pentru un somn odihnitor, este indicat să aveți o cameră întunecată, locul unde vin în ajutor draperiile și jaluzelele. Merită din plin ca măsurătorile să fie făcute eficient, de preferat de către un profesionist, pentru a vă asigura că acestea se vor încadra perfect pe dimensiunile ferestrei, nepermițând niciunei raze de lumină să pătrundă.

Draperiile cu falduri și jaluzelele sunt cea mai bună opțiune pentru un dormitor, întrucât vor bloca și mai multă lumină, oferindu-vă intimitate. Deci chiar dacă acoperirea eficientă a ferestrelor saltă costurile, aici chiar merită să investiți în plus.

spațiu depozitare dormitor

Investiți în: Spațiul de depozitare util

Un spațiu de dormit ar trebui să fie calm și liniștitor, așa că un șifonier secret în podea, plin de haine aruncate la grămadă, pur și simplu nu va rezolva problema. Ca să va mențineți dormitorul liber, este esential să aveți spații de depozitare bine gândite. Investiți cu încredere în cel mai practic șifonier pe care vi-l puteți permite, dar fiți însă atenți la cât de robust este și câte vor încăpea în el.

Dacă vă permiteți, s-ar putea să fie o idee bună să investiți în tâmplărie făcută pe comandă. Etajera de aici este deosebit de practică pentru alinierea cărților pe care intenționați să le expuneți și este dotată cu câteva veioze pentru citit.

izolarea ferestrelor dormitorului

Investiți în: Etanșarea ferestrelor

Chiar dacă nu băgați în seamă aceste fisuri în restul casei, ar trebui să le acordați atenție măcar în dormitor. Pentru un somn sănătos, camera dumneavoastră ar trebui să fie caldă și uscată, așa că ar fi bine să reparați ferestrele mai vechi.

saltea de calitate

Investiți în: Saltea

În timp ce husele scumpe pentru pat sunt un lux de care vă puteți lipsi, o saltea de calitate preprezintă o necesitate. Pentru binele spatelui dumneavoastră, este bine să vă interesați și să cumpărați cea mai bună saltea pe care v-o puteți permite.

Una decentă va ține cam 8 ani așa că vedeți ce grosime și fermitate vi se potrivesc.

Leave a Reply