Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
Cele mai interesante muzee ale Bucureștiului

Cele mai interesante muzee ale Bucureștiului

Bucureștiul găzduiește nenumărate atracții și obiective turistice fascinante, o bună parte dintre acestea fiind muzee și galerii de artă. Iar acest lucru nu este deloc surprinzător. Capitala țării noastre cuprinde peste 60 de muzee și case memoriale. Fie că vrei să descoperi istoria țării, folclorul românesc, arta românească sau istoria naturală, în București vei găsi un muzeu pentru orice curiozitate de-a ta.

Printre cele mai interesante muzee ale Bucureștiului se numără următoarele:

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Guști”

Aflat în topul atracțiilor turistice din capitală, Muzeul Satului nu poate trece neobservat de către vizitatorii acestui oraș. Situat pe Șoseaua Kiseleff, chiar în Parcul Herăstrău, acest muzeu uluitor, întins pe o suprafață de 14 hectare, are dimensiunile unui sat adevărat și adăpostește o sumedenie de case, monumente și artefacte ce datează din secolele XVII – XX, toate reprezentative vieții rurale.

Cele mai interesante muzee ale Bucureștiului
Muzeul Satului

Practic, aici întâlnim case, construcții, unelte și meșteșuguri din toate zonele etnografice ale țării, inclusiv din Oltenia, Moldova, Maramureș, Banat, Dobrogea, Muntenia și Ardeal.

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Tot pe Șoseaua Kiseleff găsim un alt muzeu foarte iubit de turiști, în special de către copii, acesta fiind Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Această instituție de cercetare a biodiversității și de educare a publicului a avut parte în anul 2009 de o modernizare impresionantă, devenind unul dintre cele mai căutate muzee din capitală.

Cele mai interesante muzee ale Bucureștiului
Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Muzeul conține o colecție vastă de păsări, mamifere, moluște, pești, fosile, minerale și monede grecești, romane și bizantine, prezentând totodată modul uluitor de evoluție a speciei umane.

Muzeul Național de Artă al României

Dacă vrei să admiri lucrări realizate de marii artiști Constantin Brâncuși, Rembrandt, Rubens, Monet, Tintoretto și alții, îți recomandăm să faci o vizită Muzeului Național de Artă din București.

Cele mai interesante muzee ale Bucureștiului
Muzeul Național de Artă

Împărțit în trei mari categorii: Galeria de Artă Europeană, Galeria de Artă Veche Românească și Galeria de Artă Românească Modernă, acest muzeu necesită o zi întreagă pentru a fi explorat în întregime, însă, cu siguranță, merită, reprezentând unul dintre cele mai plăcute și interesante moduri de a petrece timpul în capitala țării noastre.

Muzeul Militar Național.

Deschis publicului larg începând cu data de 18 decembrie 1923 prin Înaltul Decret nr. 6064 dat de regele Ferdinand I al României, Muzeul Militar Național a luat locul unui muzeu al artileriei înființat în anul 1893. Încăperile sale ne prezintă trei mari expoziții: Colecția de arme albe și arme de foc, Colecția de Machete (care ne oferă informații legate de fortificații și tehnica militară utilizată de-a lungul istoriei) și Expoziția de Istorie Străveche. Mai mult, muzeul adăpostește o bibliotecă ce cuprinde o varietate de cărți și reviste cu teme militare.

Cele mai interesante muzee ale Bucureștiului
Muzeul Militar București

Curtea muzeului găzduiește și ea un obiectiv de mare interes, Monumentul Eroilor Regimentului 21 Infanterie, realizat de faimosul artist Spiridon Georgescu. În jurul monumentului vei descoperi, de asemenea, diferite obiecte de artilerie și tipuri de tehnică militară ce aveau să fie folosite în vremurile trecute în infanterie și aviație.

Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București

Găzduit de o clădire superbă realizată de arhitecții Konrad Schwink și Johan Velt la începutul secolului XX, acest muzeu care se găsește foarte aproape de „kilometrul zero” al capitalei cuprinde o colecție fascinantă de peste 400 000 de exponate ce surprind esențialul mai multor secole, inclusiv Preistoria, Evul Mediu și Epoca Contemporană. Printre cele mai remarcabile exponate se numără brățările din aur dacice. Acestea datează din secolul I î. Hr., cântăresc în jur de un kilogram fiecare și sunt considerare unele dintre cele mai valoroase comori din patrimoniul românesc.

Cele mai interesante muzee ale Bucureștiului
Muzeul de Istorie și Artă al Municipiului București

Dacă vrei să înveți despre istoria României, mai ales a Bucureștiului, îți recomandăm să faci o vizită acestui muzeu.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Care sunt principalele obiective turistice ale Bucureștiului?

Articolul următor

Centrul Vechi, polul distracției din capitală

Recomandăm și...