Apartamente Noi București Direct Dezvoltator

Alimentare apă din rețeaua municipală

Părerea experților eDezvoltator

Alimentare apă din rețeaua municipală
Alimentare apă din rețeaua municipală

Atunci când construim o casă racordarea la utilitățile publice trebuie să reprezinte un punct esențial. Apa este necesară atât pentru igienă cât și pentru gătit nepunând la socoteală faptul că este esențială vieții.

Există 2 metode pentru alimentarea cu apă: alimentarea din rețeaua publică și alimentarea din puț. Alimentarea din rețeaua publică  funcționează aproape mereu, gradul de avarie este destul de mic și, dacă aceasta se petrece, avaria se repară rapid.

Un alt avantaj este reprezentat de faptul că presiunea este constantă pe tot parcursul zilei. Nu veți avea probleme cu alimentarea cu apă pentru mașina de spălat atunci când ea funcționează. 

Deși mulți contestă acest lucru, faptul că apa este tratată constituie tot un avantaj. Se elimină multe virusuri și bacterii ce sunt prezente în apă la început.

Există și dezavantaje pentru o astfel de alegere. Primul dezavantaj prezentat ar fi faptul că sunt folosite ape uzate și tratate. În principiu există teste periodice prin care se asigură calitatea apei dar unele persoane nu doresc să folosească acest tip de apă.

Un alt  dezavantaj ce trebuie avut în vedere ține de țevi. Majoritatea sunt uzate și există posibilitatea apariției de bacterii în apă. Există și situații în care apa este oprită din cauza unei avarii. Trebuie să înțelegem faptul că din cauza lipsei de infrastructură există astfel de posibilități.

Cel mai important dezavantaj este locația. Există locuri din țară, în special în zona rurală, unde nu există încă o rețea de apă publică. În aceste situații se folosesc puțurile la care se pun anumite echipamente pentru a se realiza presiunea dorită.

Deși majoritatea oamenilor evită să bea apă din rețeaua de apă, această este probabil cea mai sigură apă de băut deoarece ea este testată și certificată periodic.

Avantaje:

  • Grad scăzut de avarie, funcționează aproape tot timpul;
  • Oferă presiune constantă în tot timpul zilei;
  • Apa este tratată.

Dezavantaje:

  • Deseori sunt folosite ape uzate – tratate;
  • Sistemul de conducte este unul învechit, ceea ce poate duce la prezența diferitelor bacterii;
  • Nu este accesibil în toate zonele limitrofe orașelor – nu există rețea.

Părere populară:

  • În general, alimentarea cu apă potabilă din rețeaua municipală sau ”de la robinet” este văzută ca fiind cea mai nesănătoasă alternativă, mulții dintre beneficiari evitând să o bea. Deși poate conține anumite bacterii și prezintă o concentrație mare de substanțe de tratament, apa din rețeaua municipală este probabil cea mai sigură apă de băut, ea fiind testată și certificată în mod periodic.

Alternative:

  • Apă din puț propriu.