Apartamente Noi București Direct Dezvoltator

Ansamblu construit de o firmă cu prestigiu

Părerea experților eDezvoltator

Ansamblu construit de o firmă cu prestigiu
Ansamblu construit de o firmă cu prestigiu

Au apărut și la noi în țară firme specializate în construcții. Unele dintre aceste firme au un portofoliu bogat și divers în ceea ce privește tipurile de clădiri construite, putându-se astfel vorbi de niște firme de prestigiu în domeniul construcțiilor.

Dacă doriți să construiți cu o firmă mare trebuie să aveți în vedere anumite avantaje și dezavantaje avute cu privire la alegerea pe care doriți să o faceți.

Principalul avantaj este dat de prezența portofoliului. Astfel, știm de la început că firma respectivă are capacitatea să realizeze construcția. Are utilaje moderne și oameni pregătiți pentru a face față problemelor ce apar pe parcursul ridicării unei construcții.

Faptul că au un renume în domeniul construcțiilor nu le permite să facă rabat de la calitatea lucrării. Aveți garanția că firma își va da interesul pentru realizarea unei lucrări de bună calitate.

În domeniul construcțiilor întâlniți foarte des situația în care constructorul a intrat în faliment și a abandonat șantierul. În general, firmele de prestigiu au un capital mixt, român-străin. Din această cauză intrarea în faliment a firmelor de prestigiu nu este des întâlnită.

Există și dezavantaje dacă doriți să angajați o firmă de prestigiu. Primul de care vă puteți lovi este faptul că firmele de prestigiu realizează numai lucrări mari. S-ar putea să fie destul de dificil să găsiți o firmă mare gata să vă preia lucrarea.

Un alt aspect pe care trebuie să îl luați în calcul este prețul. Firmele mari utilizeaza unelte scumpe și echipe de muncitori plătiți bine. Prețul aferent realizării construcției dumneavoastră poate fi destul de piperat.

Atunci când doriți să angajați o astfel de firmă trebuie să aveți un plan bine pus la punct. Din cauza metodologiei practicate în firmele mari este destul de greu să aduci modificări la proiect în timpul execuției lucrărilor de construcție.

Chiar dacă au o solvabilitate ridicată trebuie să vedeți dacă aceste firme au contracte cu statul. Din cauza întârzierii anumitor plăți s-ar putea ca firmele respective să aibă anumite probleme financiare.

Există și alternative la construirea prin firmele de prestigiu. Puteți realiza construcția în regie proprie sau puteți angaja firme locale.

Dacă doriți să aveți calitate în construcția realizată și sunteți dispuși să plătiți suplimentar pentru acest lucru atunci recomandăm angajarea unei firme de prestigiu.

Avantaje:

  • Firmele cu prestigiu oferă o garanție prin dovada că au putut ridica alte construcții, beneficiază de unelte, utilaje și echipe performante;
  • Însuși prestigiul firmei nu îi permite să facă o lucrare slabă deoarece renumele firmei poate fi afectat;
  • Majoritatea firmelor de prestigiu sunt cu capital mixt sau capital străin, fapt ce le împiedică deseori să între în situații de incapacitate financiară.

Dezavantaje:

  • Firmele mari lucrează cu metodologii de management al proiectelor concentrate în special pe planificare, adică nu există loc de adaptare;
  • Pentru faptul că lucrările se fac cu utilaje și unelte și echipe scumpe, costul construcției crește substanțial, fapt ce se reflectă în prețul unității;
  • Fiind foarte mari, aceste firme lucrează doar pentru proiectele mare, drept urmare aceștia nu vor fi implicați în proiecte mici;
  • Aceste firme deseori lucrează cu statul la proiecte de infrastructură, fapt care îi poate băga într-o situație dificilă dpdv financiar.

Părere populară:

  • În general, prezenta unui constructor mare dă încredere beneficiarilor că acel proiect va fi finalizat și mai mult decât atât, că va fi construit conform celor mai exigente standarde de calitate.

Alternative:

  • Construcție în regie proprie;
  • Firme mici sau locale de construcții.