Apartamente Noi Direct Dezvoltator

Ansamblu dezvoltat de o firmă cu prestigiu

Părerea experților eDezvoltator

Ansamblu dezvoltat de o firmă cu prestigiu
Ansamblu dezvoltat de o firmă cu prestigiu

Ansamblurile rezidențiale au înflorit în ultimii ani în România, fie că sunt complexuri mari, medii sau mici, acestea sunt prezente în diferite orașe, înlocuind astfel clădirile vechi și apartamentele demodate din vremea comunismului.

Când vine vorba despre schimbarea locuinței, beneficiarii sunt deosebit de selectivi, aceștia iau în calcul criterii simple precum prețul sau complexe precum izolarea fonică. Oricum ar fi, cel mai important punct în alegerea unui apartament dintr-un complex imobiliar este încrederea în brand-ul din spatele acestuia.

Ansamblurile dezvoltate de o firmă cu prestigiu câștigă mult spre deosebire de, să zicem, dezvoltatorii mici sau locali. Un prim avantaj al alegerii unui dezvoltator cu prestigiu este experiența, aceștia studiază piața și își cunosc clienții, tocmai de aceea le este ușor să livreze imobile ce satisfac așteptările potențialilor cumpărători.

Un alt avantaj semnificativ este disponibilitatea financiară ridicată a firmelor cu prestigiu ce dețin ansambluri rezidențiale, astfel de firme au în spate un capital ridicat, fie prin proiecte vândute sau chiar prin cele care se vând în prezent. Un plus de încredere este oferit de experiența în piață a dezvoltatorilor, aceștia pot veni cu idei noi pentru a schimba piața din România, inovația fiind un alt punct important în decizia clienților.

Există și mici dezavantaje în colaborarea cu dezvoltatori mari, spre exemplu posibilitatea de negociere a unei unități este redusă la 0, prețurile apartamentelor neputând fi scăzute. Când vorbim despre un proiect rezidențial mare, vorbim de fapt despre mici orașe amplasate la periferie, tocmai de aceea accesul la puncte importante de interes se poate face mai greu.

Avantaje:

  • Dezvoltatorii cu prestigiu au experiență, atât în preferințele clienților, cât și în modelul de business al dezvoltării imobiliare;
  • Au disponibilitate financiară mare, atât prin fonduri proprii, deseori au alte proiecte care sunt deja în vânzare, dar și datorită faptului că având alte ansambluri construite au bonitate din partea băncilor;
  • Datorită experienței din țările străine dezvoltatorii mari vin cu soluții/idei noi pentru piața din România.

Dezavantaje:

  • Datorită capitalului pe care îl au probabilitatea de a negocia cu un dezvoltator mare este aproape de 0;
  • Cartierele rezidențiale sunt deseori de sine stătătoare, dezvoltatorii mari fac proiecte imense, fapt ce îi împiedică să le poziționeze în orașe (centre) ceea ce duce la o lipsă la conectivitatea față de structura urbană;
  • În general, atunci când un ansamblu rezidențial este construit, dezvoltatorii mențin un tipar arhitectural similar pentru toate imobilele.

Părere populară:

  • Beneficiarii se bucură de prezența unui dezvoltator mare datorită încrederii pe care acesta le-o oferă, în sensul că riscul de faliment este puternic diminuat.

Alternative:

  • Dezvoltatori mici;
  • Dezvoltatori medii.