Apartamente Noi București Direct Dezvoltator
vopseaua-teflonată

4 avantaje pentru vopsea teflonată

Atunci când dorim să schimbăm ceva în casă nu trebuie să mergem foarte departe cu gândul. Putem alege să schimbăm vopseaua din cameră și să modificăm complet percepția asupra locuinței.

O dată cu venirea primăverii, majoritatea familiilor aleg să facă schimbări prin casă, precum înlocuirea finisajelor ca faianța, gresia sau culoarea pereților interiori, dar și exteriori. Vopseaua teflonată sare în ajutorul tău.

Alegerea unei vopsele de calitate este foarte importantă pentru a realiza o lucrare de calitate. Vopseaua cu teflon prezintă avantaje evidente pentru care ar putea deveni o alegere potrivită pentru căminul tău.

În acest articol voi face referire la categoria Materiale de Construcții și îți voi prezenta care sunt avantajele, dar și dezavantajele vopselei teflonate pentru a te ajuta să faci o alegere potrivită pentru căminul tău.

Vopseaua teflonată este un finisaj decorativ care oferă protecție pereților interiori și tavanelor pentru că poate fi folosită pentru gleturi, gips-carton sau tencuieli de ciment, beton sau alte suporturi minerale.

Sunt suficiente 2 straturi de vopsea, primul care se usucă în 2-6 ore, iar apoi cel de-al doilea pentru a finisa lucrarea. Astfel, spațiul va căpăta alt aspect, unul mult mai curat și mai luminat. 

După ce a fost aplicată vopseaua pe pereți, dacă aceasta nu se usucă într-un interval de 24 de ore, înseamnă că nu ai ales un produs calitativ și există riscul să investești din nou alți bani pentru o altă vopsea.

Avantaje pentru vopseaua teflonată

vopseaua-teflonată
Vopseaua Teflonată

Vopseaua teflonată este cunoscută în rândul cumpărătorilor datorită avantajelor numeroase pe care le are. Mai jos îți voi prezenta pe rând care sunt punctele forte ale acesteia pentru a te ajuta să-ți formezi o părere.

În primul rând, trebuie să știi că vopseaua teflonată oferă o rezistență ridicată în fața murdăriei, astfel acest tip de vopsea poate fi folosit în spații precum bucătăria unde riscul apariției urmelor este unul ridicat.

Acest tip de vopsea este potrivit pentru medii precum bucătării sau băi pentru că previne apariția petelor de mucegai sau de igrasie, iar un singur strat de vopsea va reîmprospăta încăperea, însă pentru a avea o lucrare bine definită, alege să aplici două straturi.

De altfel, trebuie să știi că vopseaua teflonată se întinde foarte ușor și nu îți creează probleme pentru că nu face bule. Poți încerca să aplici chiar tu vopseaua pentru că nu vei întâmpina dificultăți.

Vopseaua teflonată poate rezista până la 200 de spălări, iar teflonul din compoziție va oferi o rezistență sporită împotriva murdăriei și va facilita spălarea pereților sau tavanului. De asemenea, vopseaua cu teflon are o putere superioară de acoperire.

Acest tip de vopsea, permite peretelui să respire, tocmai de aceea este un produs prielnic pentru încăperile în care ai avut probleme cu mucegaiul sau cu igrasia pentru că această vopsea te va ajuta să uiți de petele acestea inestetice.

Aspectul pe care îl oferă vopseaua teflonată este unul deosebit, o dată aplicat stratul de vopsea, încăperea va fi de un alb imaculat precum zăpada neatinsă. Iar dacă peretele este murdărit, se poate șterge foarte ușor.

Dezavantaje pentru vopseaua teflonată

Din punct de vedere al dezavantajelor, vopseaua teflonată nu prezintă dezavantaje evidente. În funcție de brand-ul pe care îl alegi, există posibilitatea ca timpul de uscare să difere de la o vopsea la alta.

Dar, pentru a fi sigur că faci o alegere mult mai calitativă, alege o vopsea cu un preț mai mare pentru că până la urmă, ca în oricare alt domeniu, prețul spune calitatea. Astfel, alegând un produs mai scump, riscurile se vor diminua și va elimina șansele ca vopseaua să facă bule și să fie greu de aplicat.

A sta cu imobilul în lucru nu este tocmai plăcut pentru că șantierul nu este pe placul nimănui. Vei găsi în magazinele de specialitate sau chiar în mediul online vopsele care au nevoie de 3-6 ore de pauză între straturi, astfel lucrarea va lua sfârșit într-o zi intensă de muncă.

O vopsea de calitate oferă un grad de acoperire cât mai mare, astfel cu un litru de produs vei reuși să acoperi până la 10 metri pătrați și este nevoie de doar 2 straturi ca peretele să fie acoperit uniform.

Vopseaua teflonată pentru exterior

Dacă ai fost mulțumit de rezultatele pe care ți le-a oferit vopseaua cu teflon în interior, poți alege fără nicio problemă să îmbraci și pereții exteriori tot cu acest tip de vopsea pentru că este foarte rezistent și în condiții neprielnice de vreme.

Umiditatea, ploaia sau chiar razele Soarelui nu vor deteriora vopseaua de pe perete pentru că este renumită pentru gradul de lavabilitate pe care îl oferă, fiind rezistentă până la peste 150 de spălări.

Mai întâi verifică produsul pentru a te asigura ca este compatibil și cu spațiile exterioare. Poți afla acest detaliu citind descrierea produsului sau întrebând în magazinele de specialitate. Verifică aceste detalii pentru a fi sigur că faci o alegere bună, astfel vei fi nevoit să iei lucrarea de la început și să investești alți bani.