Apartamente Noi București Direct Dezvoltator

Conducte alimentare apă de tip PPR

Părerea experților eDezvoltator

Conducte alimentare apă de tip PPR
Conducte alimentare apă de tip PPR

Conductele din PPR sunt cel mai mult utilizate pentru a construii instalațiile din casele oamenilor. Ele sunt utilizate datorită randamentului bun pe care îl oferă. Țevile de PPR au un coeficient de transfer destul de mic, nu pierd căldură și sunt foarte flexibile.

Cel mai important avantaj al țevilor de polipropenă este că sunt rezistente la coroziune, ceea ce le face perfecte pentru instalațiile în pardoseală, pereți sau pentru instalațiile îngropate în șape.

De asemenea ele pot fi utilizate și pentru alte sisteme precum sisteme de încălzire, apă menajeră, apă rece sau apă caldă. Costurile sunt mult mai mici față de țevile de cupru.

Componenta de bază a acestor țevi este eficiența, iar materialul compozit din care sunt făcute, nu permite schimbul termic cu mediul, așadar țevile de PPR aduc căldura la destinație fără ca aceasta să fie pierdută pe drum.

În situația în care temperaturile sunt scăzute, nu este necesar să vă îngrijorați că pot apărea fisuri, deoarece polipropena este rezistentă la îngheț. În același timp, beneficiază și de izolare fonică, zgomotele ce pot apărea din cauza presiunii apei în conducte fiind reduse.

Față de țevile de cupru, acestea au o greutate mică, iar instalarea se poate face mult mai facil. Polipropena nu este toxică, este mult mai ușoară față de celelalte tipuri de țevi, și răspunde mult mai bine la temperaturile scăzute.

Avantaje:

  • Sunt ieftine;
  • Sunt ușor de manipulat, ele fiind ușoare și flexibile;
  • Se îmbină prin sudare la căldură – oferind o îmbinare etanșă și durabilă.

Dezavantaje:

  • Sunt predispuse la spargere din cauza casabilitățiii – sunt casabile, se sparg dacă calci pe ele – se întâmplă foarte rar;
  • Nu rezistă la temperaturi mai mari de 90 de grade, se topesc.

Părere populară:

  • Conductele din PPR și cele de plastic au prins popularitate în ultimii ani în România. Cu toate acestea, ele încă sunt considerate a fi inferioare celor galvanizate/din nemetale din cauza unor temeri nefondate – faptul că nu sunt la fel de rezistente (de fapt sunt mult mai rezistente în timp și mai eficiente).

Alternative:

  • Conducte PEX-AL;
  • Conducte galvanizate – bronz/cupru.