Decorațiuni pereți și tavan

Părerea experților eDezvoltator

Decorațiuni pereți și tavan
Decorațiuni pereți și tavan

Modalitatea cea mai ușoară  prin care putem personaliza locuința noastră este  dată de personalizarea pereților și tavanului prin diverse decorațiuni. Există foarte multe tipuri de decorațiuni interioare. Putem enumera în această categorie autocolante, stickere decorative, tablouri, rame foto, tavan fals, panouri decorative și multe altele.

Înainte de a alege tipul de decorațiune ales trebuie să îți planifici modul în care o să faci designul încăperii: ce stil o să alegi. Trebuie luat în calcul și modalitatea cum se îmbină decorațiunile cu ușile prezente în cameră.

Dacă pereții prezintă mici defecte, atunci decorațiunile te vor ajută să ascunzi aceste defecte, astfel casa nu își va diminua personalitatea. Există și anumite dezavantaje când vine vorbim despre decorațiuni. Primul dezavantaj este dat de costurile suplimentare atunci când realizăm astfel de proiecte.

Totodată trebuie să avem răbdare pentru că montarea lor necesită timp. Dacă dorim să avem parte de o lucrare de calitate atunci trebuie să apelăm la specialiști pentru a ne realiza designul interior.

Există și anumite reguli  pe care ar trebui să le urmăm atunci când realizăm designul interior la astfel de case destul de ușor de intuit. Astfel, decorațiunile trebuie să țină cont de mobila din cameră și de destinația camerei. În cameră trebuie să se realizeze un punct de interes sau central. O altă regulă ar fi să nu punem pe perete un număr par de obiecte și să ținem cont de simetrii și proporții.

Toate acestea duc către un plus valoare adus locuinței tale.

Avantaje:

  • Personalizează încăperea în care sunt realizate;
  • Poți ascunde anumite defecte din casă;
  • Aduce un plus de valoare locuintei.

Dezavantaje:

  • Costuri suplimentare;
  • Timp suplimentar pentru amenajarea casei;
  • Trebuie apelat la specialiști pentru o lucrare de calitate.

Părere populară:

  • Aduc un plus valoare locuinței dar necesită timp pentru a fi realizate.