Faianță mată

Părerea experților eDezvoltator

Faianță mată
Faianță mată

Există mai multe etape în construirea unei case. O etapă foarte importantă căreia trebuie să îi acordăm o atenție deosebită este cea a realizării finisajelor. Acestea sunt foarte importante deoarece formează elementele văzute de vizitatori atunci când intră la tine în casă. Degeaba avem o casă trainică dacă aceasta nu este finisată cum trebuie.

Există o diferență majoră atunci când alegem unde punem gresia și unde punem faianța în casă. Faianța se folosește exclusiv pe pereți deoarece nu prezintă rezistență la trafic sau la obiectele grele.

În România, după o perioadă îndelungată, își face apariția și faianța mată. Avantajul major al acestui tip de faianță este faptul că atunci când este murdară nu este atât de vizibil ca la cea lucioasă. Putem să îl trecem și la capitolul dezavantaj dacă dorim să avem o baie curată deoarece nu vom depista murdăria din baie. Dar un program de curățenie bine pus la punct va rezolva această problemă.

Atunci când punem acest tip de faianță în baie dăm un aspect modern casei noastre.

Ne putem gândi și la un dezavantaj major pentru acest tip de faianță. Dacă este faianță texturată aceasta se curăță destul de greu.

Putem concluziona că faianța mată este alternativa modernă la faianța lucioasă.

Avantaje:

  • Când este murdară, nu este la fel de vizibil ca la cea lucioasă;
  • Are un aspect modern.

Dezavantaje:

  • Dacă este texturată, se spală mai greu.

Părere populară:

  • Este alternativa modernă la faianța lucioasă, cea care a ajuns să fie asociată cu instituțiile de sănătate publică.

Alternative:

  • Faianță porțelanată.