Faianță porțelanată/lucioasă

Părerea experților eDezvoltator

Faianță porțelanată/lucioasă
Faianță porțelanată/lucioasă

Finisajele sunt foarte importante în casă. Acestea dau personalitate casei și trebuie să acorzi atenție specială dacă îți dorești o casă cu personalitate. Întâi trebuie să vedem care sunt deosebirile dintre gresie și faianță. Faianța se folosește exclusiv pe pereți verticali deoarece nu poate suporta greutăți mari și nu are rezistență foarte mare pentru trafic intens.

După ce am văzut că faianța se folosește pe pereți trebuie să alegem tipul de faianță pe care trebuie să îl folosim. Faianța porțelanată este una din cele mai folosite tipuri de faianțe folosite în țara noastră.

Are câteva avantaje greu de ignorat. Știm foarte bine cât de greu este să facem curățenie. Acest tip de faianță ne ajută prin faptul că este ușor de curățat datorită faptului că prezintă o suprafață lucioasă.

Un alt element ce trebuie luat în considerare ține de design. Este plăcut la vedere să ai o astfel de faianță în casă. Totodată datorită faptului că reflectă lumina aduce un spor de frumusețe.

Trebuie să fim foarte atenți cu acest tip de faianță. Necesită îngrijire special, în special în privința petelor ce se vor remarca pe suprafața lucioasă.

Acest tip de faianță a fost foarte des utilizat în perioada comunistă atunci când alte tipuri de faianță nu erau disponibile.

Puteți în schimb să folosiți astăzi faianța mată.

Avantaje:

  • Este mai ușor de curățat, având o suprafață lucioasă;
  • Are un aspect plăcut pentru că reflectă lumina.

Dezavantaje:

  • Petele pot fi mai ușor de distins, fapt pentru care necesită mai multă îngrijire;
  • Mai scumpă.

Părere populară:

  • Faianța lucioasă este cel mai des tip de faianță întâlnit în locuințele din România datorită popularității câștigate în perioada comunistă – când alte variante nu erau atât de disponibile.

Alternative:

  • Faianță mată.