Faianță ultra-luxury

Părerea experților eDezvoltator

Faianță ultra-luxury
Faianță ultra-luxury

În general, atunci când construim o casă dorim să punem cele mai bune materiale pentru a da un confort sporit mediului în care trăim. Pe lângă variantele clasice de faianță: faianța mată, faianță porțelanată avem și varianta pe care o dorim cu toții – faianța ultra-luxury.

Aceasta este găsită în special la casele cu finisaje de lux, cu un design personalizat, unde totul este făcut la comandă. Are un aspect plăcut, este observată imediat atunci când se intră în casă și impresionează vizitatorii.

Spre deosebire de variantele clasice poate veni și în modele și forme diferite pentru a se încadra în designul dorit. De exemplu puteți comanda plăci mari.

Un alt avantaj avut este faptul că anumite modele de faianță ultra-luxury pot fi realizate din materiale foarte rezistente cum ar fi marmură și granitul. Acest fapt aduce și un plus de calitate față de materialele tradiționale.

Dezavantajul evident avut de acest tip de faianță este faptul că este foarte scump și implicit va duce la un preț foarte mare pentru casă sau apartament. O altă problemă semnalată este faptul că dacă se sparge o bucată, trebuie să dați comandă specială deoarece acest tip de faianță nu se găsește ușor.

Chiar dacă este dorită de mulți români, ea se găsește în puține case din cauza prețului piperat.

Există și alte variante de faianță. De exemplu puteți folosi faianța mată sau faianța porțelanată.

Avantaje:

  • Are un aspect foarte plăcut, fiind asociată cu locuințele scumpe, de lux;
  • Poate veni în modele și forme diferite de tipul standard – de exemplu în plăci foarte mari;
  • Uneori este confecționată din materiale foarte rezistente: marmură sau granit.

Dezavantaje:

  • Este mult mai scumpă și, automat, ridica prețul locuinței;
  • este foarte greu de înlocuit în cazul în care se sparge o bucată, de multe ori fiind adusă la comandă;
  • În unele cazuri, poate fi mai greu de întreținut.

Părere populară:

  • Faianța de lux este dorită de mulți români, ea fiind un simbol de statut/de calitate. Cu toate acestea, ea ajunge rar în casele construite la noi în țară, fiind un bun foarte scump.

Alternative:

  • Faianța standard, de duzină.