4 aspecte pozitive penru faianța ultra-luxury

Faianța ultra-luxury prezintă atât aspecte pozitive, dar și aspecte negative. Nu ai auzit de acest tip de finisaj? În urma acestui articol vei înțelege dacă faianța ultra-luxury este prielnică pentru căminul tău.

În acest articol voi face referire la categoria Materiale de Construcții unde voi evidenția punctele forte și cele slabe ale acestui tip de faianță, astfel vei știi dacă raportul dintre calitate și preț este unul benefic.

Finisajele sunt primele elemente care vin în continuarea completării casei tale, iar ținând cont că nu alegi periodic gresia și faianța, trebuie să faci o alegere care să te încânte ani buni de acum înainte. În general, atunci când construim o casă dorim să punem cele mai bune materiale pentru a da un confort sporit mediului în care trăim. 

O dată cu venirea primăverii, mulți dintre oameni aleg să-și renoveze casele. În vizor sunt luate camere precum bucătăria, baia sau holurile. Mai jos îți voi prezenta 4 aspecte pozitive pe care le are faianța ultra-luxury.

Faianța ultra-luxury este găsită în special în casele cu finisaje de lux, cu un design personalizat, unde totul este făcut la comandă. Acest tip de faianță oferă un aspect plăcut, fiind observată imediat atunci când se intră în casă și impresionează vizitatorii.

Faianța ultra-luxury a fost concepută pentru a satisface nevoile unei game de clienți mai sofisticată. Astfel, prețul este destul de piperat, iar bugetul pe care intenționai să-l investești în faianță se ridică cu mult. 

faianta-ultra-luxury
Faianța Ultra-luxury

Avantaje pentru faianța ultra-luxury

Cred că oricine își dorește calitate desăvârșită și un aspect extrem de modern pentru propria locuință, însă din diferite motive, această alternativă este aleasă de foarte puțini. Aspectul pe care îl oferă faianța ultra-luxury este unul deosebit, dar ia în calcul dacă vrei cu adevărat să investești o sumă destul de ridicată pe acest finisaj.

Prima caracteristică se leagă de imaginea de ansamblu pe care o oferă faianța ultra-luxury. Acest tip de faianță este corelat adesea cu locuințele scumpe pe care le vezi prin filmele de la hollywood pentru că oferă un aspect lucios, iar lumina care pătrunde în încăpere evidențiază acest finisaj.

Faianța ultra-luxury este îndrăgită datorită faptului că poate fi găsită în diferite forme de configurație. Poți alege diferite modele, dar și dimensiunea plăcii poate fi aleasă în funcție de suprafața pe care vrei să o acoperi.

Acest tip de finisaj este unul dintre cele mai calitative modele. Faianța este alcătuită adesea din materiale rezistente precum marmura sau granitul. Datorită calității de care dă dovadă, se subînțelege faptul că se comportă exemplar în fața șocurilor mecanice.

Faianța ultra-luxury oferă un aspect lucios încăperii în care ai ales să o pui, astfel urmele sau petele se vor evidenția ușor, dar trebuie să știi că acest tip de faianță este ușor de întreținut.

Dezavantaje pentru faianța ultra-luxury

Ca orice produs de pe piață, faianța ultra-luxury prezintă și dezavantaje. Mai jos îți voi prezenta ce să iei în calcul în momentul achiziționării acestui tip de finisaj. 

Mulți dintre români își doresc acest tip de faianță datorită aspectului și calității de care dă dovadă, însă din motive financiare puțini sunt cei ce aleg în final acest tip de finisaj pentru că ajunși în magazinele de specialitate sau orientându-se în mediul online vor constata că bugetul pe care intenționează să-l investească nu este suficient.

În comparație cu alte variante, prețul la care găsești în comerț faianța ultra-luxury este unul destul de piperat. Însă, dacă dorești să dai spre vânzare apartamentul sau casa în care s-au folosit finisaje ultra-luxury, prețul de achiziționare va fi mult mai ridicat doar datorită faptului că deține faianță ultra-luxury.

În majoritatea cazurilor, faianța ultra-luxury este adusă doar pe comandă. Negăsind acest articol pe stocul magazinelor de specialitate, automat timpul de așteptare până la montarea faianței crește. 

Un alt aspect negativ al faianței ultra-luxury este redat de faptul că dacă printr-un incident neplăcut una dintre plăci este spartă, vei face rost de bucata lipsă foarte greu pentru că de obicei faianța ultra-luxury este achiziționată pe comandă și într-o cantitate mai mare.

Faianța ultra-luxury este un finisaj care se întreține destul de complicat din cauza materialului din care este alcătuită placa. Astfel, gospodinele vor pierde timp prețios încercând să facă ca faianța să arate impecabil.