Ferestre triplex

Părerea experților eDezvoltator

Ferestre triplex
Ferestre triplex

Ferestrele sunt foarte importante pentru o casă. Prin ele intră lumina naturală, se realizează izolare termică și fonică și ne protejează de intemperii.

În general atunci când alegem ferestrele de uităm la profil nu și la tipul de geam montat. Geamul este la fel de important deoarece fiecare tip de geam are proprietatea lui pentru care există avantaje și dezavantaje atât iarna cât și vara.

În țara noastră există un trend de a pune pe profil geam triplex și înlocuirea termopanului clasic.

Există o serie de avantaje pentru folosirea unor astfel de ferestre. Dacă dorim o izolare termică mai eficientă atunci trebuie să ne orientăm spre geamul triplex.

Există însă un mare dar în acest caz: pe lângă folosirea geamului triplex trebuie să folosim geamuri de o grosime mult mai mare.

Avantajul principal și care este cel mai vizibil se manifestă în cazul izolării fonice: astfel se va observa o creștere semnificativă a ei  în cazul folosirii unor geamuri triplex de calitate.

Combinat cu profiluri cu mai multe camere aceste geamuri mai oferă 2 avantaje: rezistența la intemperii și condensarea scăzută. Nu vom avea griji nici pe aceste planuri.

Toate aceste avantaje vin cu un cost destul de ridicat, prețul piperat făcând mulți clienți să se gândească de 2 ori înainte de a lua o decizie în acest sens.

Totodată prețul piperat este dar și de necesitatea folosirii unor profiluri premium pentru a se asigura rezultatele dorite. Atunci când dorim să realizăm aceste modificări trebuie să fim foarte atenți la calitatea sticlei și la factorul de transfer termic pentru a nu plăti în plus pentru o calitate îndoielnică.

Puteți oricând opta pentru varianta clasică a geamului termopan.

Avantaje:

  • Conductivitate termică mai scăzută;
  • Izolație fonică mai bună;
  • Condensare scăzută;
  • Rezistența mai mare la vânt fără apariție infiltrațiilor.

Dezavantaje:

  • Preț piperat;
  • În general necesită profil premium cu multe camere;
  • Trebuie să fim atenți la tipul de sticlă – uneori costul nu este justificat.