Grad de certificare energetică G

Părerea experților eDezvoltator

Grad de certificare energetică G
Grad de certificare energetică G

Nu toată lumea cunoaște detalii despre certificatele energetice și lace folosesc acestea. Trebuie să spunem de la început că acestea sunt obligatorii dacă dorim să vindem un imobil.

Există și o parte pozitivă: dacă luăm un certificat energetic atunci acesta va fi valabil 10 ani. Astfel nu vom avea cheltuieli suplimentare în această secțiune.

Când luăm un certificat energetic vom transmite un mesaj puternic că nu avem nimic de ascuns. Ele se obțin prin trimiterea documentației tehnice către un specialist. Urmează o vizită a specialistului la clădirea care trebuie evaluată. Există foarte multe secțiuni care se evaluează cum ar fi metoda de încălzire, tipul de izolație, tipul de ferestre, tipul de uși cât și alte elemente care țin de randamentul termic al locației.

Un avantaj este reprezentat de costul destul de mic pentru obținerea unui astfel de certificat.

Să vorbim puțin de gradul de certificare G. Acesta este unul din cele mai slab certificat energetic. O locuință de acest fel poate avea un consum energetic de peste 800 Kwh/m2/an ceea ce va aduce o factură foarte mare la energie.

Acest lucru se întâmplă din cauza folosirii unor metode de încălzire rudimentare, pereții sunt făcuți din materiale ieftine ce permit trecerea energiei termice prin ei, ferestrele nu sunt izolate și nu există soluții de diminuare a pierderii de căldură.

Este impetuos recomandat realizarea unor investiții pentru îmbunătățirea confortului termic. Primă etapă ar fi schimbarea ușilor și ferestrelor și izolarea locuinței. Nu este recomandat achiziționarea unei locuințe care are o astfel de certificare deoarece sunt necesare investiții majore pentru a avea confortul dorit.

Avantaje:

  • Valabil 10 ani;
  • transparență în ceea ce privește consumul de energie;
  • Cost mic de emitere.

Dezavantaje:

  • Cel mai mare consum de energie;
  • Necesită investiții majore;
  • Nu este indicat cumpărarea unei clădiri de acest tip.