Gresie mată

Părerea experților eDezvoltator

Gresie mată
Gresie mată

Detaliile fac diferența într-o casă anostă și o casă în care dorești să revii în fiecare seară. Gresia este folosită în special pe suprafețele orizontale datorită faptului că este mai rezistentă și suportă mai ușor greutatea comparativ cu faianța.

Există diferite tipuri de gresie: gresie porțelanată, gresie mată și gresie ultra-luxury.

Gresia mată are 2 avantaje majore. Primul se referă la faptul că alunecă. Astfel poții sta liniștit: copiii tăi nu vor transforma casa într-un mare patinoar.

Știm cu toții că o casă mare necesită foarte mult timp pentru fi întreținută.. Acest tip de gresie vă ajută la acest aspect datorită faptului că poate fi întreținută ușor. Totodată nu trebuie să îți faci griji în privința zgârieturilor pe această gresie.

Majoritatea persoanelor doresc o baie sau o bucătărie foarte ușor de curățat. Din păcate aici găsim primul dezavantaj în ceea ce privește gresia mată: se curăță foarte greu în special dacă este și texturată.

Chiar dacă este considerată o gresie modernă, anumitor persoane s-ar putea să nu le placă modul în care aceasta se încadrează în imaginea generală a casei. De exemplu, dacă îți dorești o casă care să strălucească atunci acest tip de gresie nu este pentru tine.

În principiu acest tip de gresie a câștigat popularitate și printre români datorită avantajele prezentate, însă nu a ajuns la popularitatea gresiei porțelanate care este încă o soluție viabilă pentru mulți români.

Avantaje:

  • Nu alunecă;
  • Este mai ușor de întreținut/nu se zgârie așa ușor;
  • Modernă.

Dezavantaje:

  • Este mai inestetica decât cea lucioasă;
  • În cazul celei texturate, este mai greu de curățat.

Părere populară:

  • Gresia mată este din ce în ce mai prezentă în casele românilor datorită aspectului modern și faptului că nu alunecă atât de mult precum cea lucioasă.

Alternative:

  • Gresia lucioasă.