Apartamente Noi Direct Dezvoltator

Grosimea pereților

Părerea experților eDezvoltator

Grosimea pereților
Grosimea pereților

În vederea achiziționării unei locuințe, pe lângă locație, facilități și preț, aceasta mai este caracterizată de multe alte lucruri. Pentru ca locuința să dispună de un grad de confort foarte ridicat, în vederea cumpărării unității, printre cei mai importanți factori trebuie să se enumere grosimea pereților dintre locuințe și materialele din sunt făcuți aceștia.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale pereților sunt rezistența lor. Aceasta poate avea o legătură directă cu stilul de viață și, mai ales, cu design-ul interior al propriei locuințe. O bună rezistență a pereților poate influența foarte mult alegerea obiectelor de mobilier. De exemplu, pentru obiectele ancorate, pereții de calitate nu vor avea nicio problemă în susținerea acestora pe perioade îndelungate de timp.

O altă caracteristică este reprezentată de nivelul de umiditate. Uneori în interiorul locuinței poate fi găsit un aer ori prea uscat, ori prea umed, acesta influențând apariția mucegaiului într-o măsură destul de mare. Un factor foarte important în tot acest cerc îl constituie pereții. Materialele din care sunt făcuți aceștia sunt foarte importante. Prin diferite materiale transferul de vapori poate fi echilibrat, astfel reducând șansele ca mucegaiul să-și facă apariția în interiorul locuinței.

Protecția termică de care dispun pereții groși poate fi un factor notabil în eficiența energetică a casei. Costurile necesare întreținerii pot fi reduse într-o măsură destul de mare dacă pereții dintre unități dispun de o grosime mare. Pentru o eficiență energetică cât mai mare, materialele din care sunt făcuți pereții și grosimea acestora sunt doi din factorii decisivi cu privire la costuri. Cu cât calitatea materialelor din care au fost construiți pereții iar grosimea acestora este mai mare, cu atât izolația fonică și termică a acestora este mai ridicată.

Ultima caracteristică decisivă a pereților groși dintre unități este existența punților termice. Acestea trebuie să fie inexistente în vederea unei izolații corespunzătoare a propriei locuințe. Punțile termice pot apărea la îmbinarea a două suprafețe cu temperaturi interioare diferite, de aceea este recomandat ca absolut toți pereții imobilului să fie făcuți din același material peste tot.

Din punct de vedere al prețului unităților care dispun de pereți cu o grosime mare, acesta poate fi destul de ridicat. Prețul locuințelor este influențat într-o măsură destul de mare de materialele din care casa a fost construită.

Avantaje:

  • Protecție termică eficientă;
  • Durabilitate;
  • Rezistența la smulgere- pereții groși suportă o greutate mai mare pentru obiecte;
  • Realizarea unei izolațiii fonice ridicate pentru pereții groși.

Dezavantaje:

  • La pereții foarte groși există posibilitatea să rămână umiditate în perete din cauză procesului de fabricație;
  • La pereții subțiri izolarea fonică este scăzută;
  • La pereții subțiri rezistența la smulgere este scăzută și nu suportă obiecte grele;
  • Cost ridicat pentru pereții grei.

Părere populară:

  • Peretele mai gros ajută la izolarea fonică și termică a camerelor. Cu cât peretele este mai gros, cu atât costurile de achiziție a apartamentului este mai mare.