Încălzire prin pompe de căldură

Părerea experților eDezvoltator

Încălzire prin pompe de căldură
Încălzire prin pompe de căldură

Dacă dorim să apelăm la încălzirea prin pompe de căldură atunci trebuie să ne facem planurile încă din momentul în care facem planul casei deoarece implică realizarea unor lucrări importante pentru construirea sistemului.

Dacă dorim să montăm acest sistem la o casă deja construită costurile și timpul necesar unei astfel de lucrări s-ar putea să depășească răbdarea multor oameni.

După cum vă dați seama, din cauza acestor lucrări de anvergură, dar și prin folosirea unor sisteme destul de scumpe, prețul inițial al acestui sistem va foarte ridicat.

O altă problemă întâlnită este dată de faptul că sistemul poate avea probleme atunci când temperaturile sunt negative. Unele piese nu sunt realizate pentru a rezista la temperaturi extreme, astfel vom avea probleme dacă îl punem aplicare în zona montană.

Cu toate aceste probleme există și foarte multe avantaje pentru acest sistem de încălzire.

Costul de funcționare și mentenanță este foarte redus astfel nu vom avea facturi foarte mari după ce îl punem în funcțiune. Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca durata de viață este mai mare decât a celorlalte metode de încălzire (de exemplu centrale).

Cel mai mare avantaj poate fi reprezentat că are o dublă funcție: iarna încălzește locuința iar vara funcționează ca un aer condiționat. Astfel nu veți fi nevoit să instalați și un astfel de sistem

Dacă considerați că acest sistem este foarte scump atunci puteți alege din celelalte metode de încălzire.

Avantaje:

  • Costuri reduse de funcționare;
  • Pot acționa și ca aparate de AC în perioadele călduroase – se asigură răcirea;
  • Mai puțină  întreținere;
  • Durată lungă de viață.

Dezavantaje:

  • Cost ridicat în avans;
  • Dificil de instalat – trebuie realizate lucrări de anvergură;
  • Pot prezenta probleme la temperaturi foarte scăzute (se pot deteriora piese).