Încălzirea prin pardoseală

Părerea experților eDezvoltator

Încălzirea prin pardoseală
Încălzirea prin pardoseală

Încălzirea este foarte importantă pentru casa în care locuim. În general,  atunci când ne gândim la modalitatea prin care să încălzim casa, vom alege un tip de centrală și calorifere. Există însă o altă metodă la calorifere și centrală – încălzirea prin pardoseală.

Aceasta se realizează în 2 moduri: electric sau prin apă caldă – caz în care o să am avem nevoie de centrală.

Este indicat ca acest tip de încălzire să se realizeze atunci când dorim să construim o casă nouă sau renovăm una. Nu este indicat pentru blocurile vechi deoarece implică lucrări destul de mari ir rețeaua electrică nu a fost proiectată pentru a face față unui astfel de încălzire.

Principalul avantaj este faptul că se realizează o încălzire rapidă și uniformă a camerei deoarece transformăm podeaua într-un calorifer mai mare.

Un alt avantaj este dat de faptul că vom avem un consum mai mic de resurse. De exemplu, atunci când încălzirea se realizează prin țevi cu apă vom avea nevoie de o temperatură mai mică a apei și vom economisi energie.

Unii vor considera un avantaj și faptul că nu vor mai avea calorifere în casă și vor putea utiliza acest spațiu. Există și anumite dezavantaje dacă dorim să avem un astfel de sistem. Primul se referă la costul inițial care este mai mare decât în cazul sistemelor clasice.

Trebuie să planificăm din timp modalitatea de așezare a mobilei în cameră deoarece nu este indicat să poziționezi mobila pe locul unde se află sistemul de încălzire. Totodată trebuie să știi că un astfel de sistem de încălzire va ridica praful din casă.

Există multe metode de încălzire a casei. Trebuie să vedem pe care o alegem pentru a ne rezolva problemele cu care ne confruntăm.

Avantaje: 

  • Încălzire rapidă și uniformă;
  • Consum de energie redus;
  • Mărirea spațiului prin dispariția caloriferelor;
  • Design plăcut.

Dezavantaje:

  • Cost initial destul de ridicat;
  • Ridică praful în cameră;
  • Trebuie să știm din timp unde vom monta mobila.