Izolație pereți exteriori de sub 10cm

Părerea experților eDezvoltator

Izolație pereți exteriori de sub 10cm
Izolație pereți exteriori de sub 10cm

Fiecare dintre noi a văzut ca în perioada de iarna crește valoarea facturilor la gaz sau căldură. Pentru a preveni această situație, dar și pentru a îmbunătăți confortul nostru termic este bine să izolăm casa în care locuim.

Izolarea casei se poate face folosind mai multe tipuri de materiale. Pentru o mai bună izolare trebuie să ne gândim și din ce material construim locuința. De exemplu BCA-ul este un mai bun izolator decât lemnul. Urmează să vedem materialul propriu-zis pentru izolare.

Se poate utiliza, în funcție de bugetul avut,  polistirenul expandat, polistirenul extrudat sau vata minerală. Este de preferat să utilizați vata minerală deoarece izolează mai bine și are și proprietăți anti-incendiu dar acest lucru vă va costa destul de mult.

Urmează partea cea mai importantă, și anume grosimea. Toată lumea se întreagă dacă grosimea contează, iar răspunsul pe scurt pentru această situație este da. Grosimea minimă pentru  că izolarea unei case să aibă efect ar fi de minim 7-8 cm.

Dacă auziți de izolații de 3-5 cm acestea nu vor asigura limitarea de pierdere de căldură iar banii investiți nu vor avea rezultatul dorit. Acesta este si unul din avantaje, costul redus. Un alt avantaj este faptul că peretele va putea respira și nu va apărea mucegaiul.

Dezavantajele sunt majore. O astfel de izolație nu va putea realiza obiectivul principal și anume izolarea termică a casei. De asemenea va trebui să o refaci în scurt timp deoarece se va deteriora mult mai rapid, iar dacă prezintă lovituri aceasta pur și simplu nu va rezista la o astfel de acțiuni.

Orice economie realizată cu o astfel de izolație nu va avea efectul dorit.

Vă sfătuim să realizați o izolare termică de cel puțin 15 cm grosime.

Avantaje:

  • Costuri mici;
  • Peretele respiră – nu se formează mucegai.

Dezavantaje:

  • Nu se realizează o izolare eficientă din punct de vedere termic;
  • Timp de viață al izolației mai mic;
  • Nu rezistă la lovituri.

Părere populară:

  • Cei care au ales acest tip de izolație interioară sunt mulțumiți pentru că excelează din punct de vedere termic și fonic.

Alternative:

  • Izolație interioară de peste 10 cm.