Izolație pereți exteriori de peste 15cm

Părerea experților eDezvoltator

Izolație pereți exteriori de peste 15cm

Izolarea termică a locuinței este foarte importantă dacă dorești să ai confort termic. Prin izolarea termică vei realiza o economie semnificativă și la nivelul facturilor de încălzire, indiferent de modalitatea de realizare (gaz, lemn sau electric).

Atunci când vine vorba de izolarea termică trebuie să ținem cont de mai multe variabile. Prima ține de materialul din care este realizată izolația. Putem izola cu polistiren expandat, polistiren extrudat și cu diferite tipuri de vată minerală. Trebuie să aveți grijă deoarece fiecare material ale proprietăți și prețuri diferite.

Dacă vorbim de grosime, în general se aplică sintaxa cu cât mai gros cu atât mai bine. Grosimea influențează în mod substantiv modalitatea de izolare a casei. Pe lângă o izolare termică mai bună vom avea parte de un timp mai îndelungat în care izolarea termică va fi eficientă deoarece degradarea materialului din care este făcută va dura mai mult timp. Un alt avantaj, chiar dacă este minor, va fi rezistența sporită la loviri sau alte intemperii cu care ar putea să se confrunte.

Toate aceste avantaje vin la pachet cu un preț foarte mare pe care trebuie să îl plătiți. Totodată, atunci când se realizează montarea trebuie să ținem cont să lăsăm peretele să respire pentru a nu apărea mucegaiul.

Dacă aveți puterea financiară să realizați acest tip de izolație este indicat să o faceți.

Avantaje:

  • Izolație termică excelent;
  • Rezistă la lovituri și intemperii atmosferice;
  • Timp de viață îndelungat;
  • Facturi mai mici la energie.

Dezavantaje:

  • Cost piperat;
  • Posibilitatea de apariție a mucegaiului.