Izolație pereți exteriori între 10cm și 15cm

Părerea experților eDezvoltator

Izolație pereți exteriori între 10cm și 15cm
Izolație pereți exteriori între 10cm și 15cm

Izolarea termică a caselor reprezintă unul din cele mai importante subiecte ce ar trebui să fie abordate atunci când construim o casă. Prin pereți se pierde mare parte din căldura casei iar dacă nu avem o izolație corespunzătoare vom suferi ori de disconfort termic ori de plata unor facturi foarte mari la încălzire.

Atunci când vorbim de izolarea casei există mai multe tipuri de izolație:polistiren expandat – care este principalul actor atunci când vine vorba de pereți, polistiren extrudat atunci când vine vorba de fundație sau vata minerală atunci când vă permit finanțele.

Există o anumită grosime în ceea ce privește această izolație. Deși pe internet circulă foarte multe variante noi considerăm că varianta optimă de grosime pentru o izolare termică eficientă fără să avem costuri foarte mari este între 10 cm și 15 cm.

Atenție, atunci când ne hotărâm asupra acestui fapt trebuie să ținem cont și de grosimea peretelui și de materialul din care este făcut acesta deoarece BCA-ul izolează mai bine decât cărămida sau lemnul (la aceeași grosime a peretelui).

Dacă alegem acest interval de grosime trebuie să ne așteptăm la o izolare clasică, la o rezistență medie a loviturilor, iar raportul cost/avantaj este bun. Trebuie să fim atenți la tipul de perete și la montaj deoarece poate să apară mucegaiul.

Acest tip de izolație este indicat pentru casele și apartamentele din zona noastră geografică. Noi am alege varianta de 15 cm deoarece procentul cu care se mărește performanța termică crește mult mai rapid decât costul aferent (cu cât mai gros cu atât raportul cost/beneficiu mai bun).

Avantaje:

  • Soluția optimă pentru izolarea pereților exteriori;
  • Raport cost-avantaj bun.

Dezavantaje:

  • Preț mai piperat;
  • Rezistența la lovituri – medie;
  • Trebuie să se acorde atenție la tipul de perete pe care este folosit (pericol de mucegai).

Părere populară:

  • Cei care au ales să folosească o astfel de izolare a pereților interiori sunt extrem de mulțumiți cu alegerea făcută.

Alternative:

  • Izolație interioară de peste 10 cm;
  • Izolație interioară sub 10 cm.