Apartamente Noi Direct Dezvoltator

Linie dedicată pentru consumatorii mari

Părerea experților eDezvoltator

Atunci când se realizează o instalație electrică trebuie să se realizeze un inventar al numărului de dispozitive electrice ce vor fi prezente în acea locuință. Acest lucru se realizează pentru a vedea cum se va dimensiona noua rețea.

Se poate opta pentru construirea unei linii de alimentare dedicată pentru consumatorii mari. Prezența unei astfel de linii este necesară atunci când dorești să instalezi în casă plite electrice sau cuptoare, aparate ce vor avea un consum ridicat. De fapt, trebuie să vezi care sunt aparatele electrice ce au un consum ridicat pentru a dimensiona corect instalația, cablurile, tipul de priză etc.

O astfel de linie scade riscul de suprasarcină pe circuitele standard. Dacă rețeaua electrică nu a fost dimensionată corect atunci o astfel de linie nu îți va suprasolicita rețeaua. În momentul în care rețeaua este dimensionată corect și are o linie dedicată pentru consumatorii mari, atunci scade și posibilitatea realizării unui scurtcircuit, implicit al unui incendiu în locuință.

Ca și dezavantaj putem spune că o astfel de linie necesită costuri în plus pentru realizare și trebuie ținut cont și de spațiul ocupat.

Prin adoptarea unor noi tehnologii aceste linii sunt din ce în ce mai folosite pentru a preveni impactul negativ avut de acești consumatori pe liniile standard.

Avantaje:

  • Permite instalarea plitelor electrice, cuptoarelor;
  • Protejează circuitele standard de suprasarcină;
  • Scade riscul de incendiu.

Dezavantaje:

  • Presupune o linie de curent în plus.

Părere populară:

  • Deși în trecut astfel de circuite nu erau necesare, odată cu adoptarea unor tehnologii folosite în vest, aceste linii speciale au devenit din ce în ce mai solicitate.

Alternative:

  • Linii standard.