Profil ferestre marca Reynaers

Părerea experților eDezvoltator

Profil ferestre marca Reynaers
Profil ferestre marca Reynaers

Construirea unei case sau evaluarea unui apartament necesită cunoștințe pe o gamă variată de produse. Un exemplu concludent este cel al ferestrelor unde trebuie o documentare serioasă cu privire la izolarea termică, fonică, la capacitatea antiefracție sau etanșeitate.

Pe lângă acestea se adaugă și materialele din care sunt făcute ferestrele, geamurile și grosimea lor, nepunând la socoteală elementele ce țin de design (culoare, textură, formă).

Compania Raynaers este una de renume la nivel mondial, având relații comerciale în peste 60 de țări. Operează din Duffel, Belgia.

Profilurile de ferestre realizate de această companie sunt din aluminiu, un materiale rezistent care nu necesită o îngrijire specială. Datorită faptului că această companie pune accent pe calitatea produselor, ea oferă o garanție de 10 ani pentru profilurile de ferestre fabricate.

Un avantaj major al aluminiului îl reprezintă faptul că acesta poate fi curbat, astfel se oferă posibilitatea realizării unor forme diverse, special create pentru casă în care vei locui.

Alt avantaj este dat de grosimea sticlei ce poate fi montată. Pe profilurile marca Raynaers se poate monta sticlă până la o grosime de 72 mm pe cercevea.

Un dezavantaj major este dat de izolarea termică. Este cunoscut faptul că aluminiul nu este cel mai bun izolator termic. De aceea, dacă vom face o comparație cu PVC-ul la nivel de izolare termică pe profiluri asemănătoare, PVC-ul va ieși victorios.

Un alt aspect la care trebuie să avem grijă este prețul. În general aluminiu este mai scump ca și material, de aceea prețul profilurilor va fi mai mare.

Putem alege și alte mărci de ferestre, chiar și alte materiale din care sunt fabricate. De exemplu putem alege lemnul sau PVC-ul.

Avantaje:

  • Materiale de calitate;
  • Bună izolare fonică și termică.

Dezavantaje:

  • Prețuri scumpe

Părere populară:

  • Cei care au ales marca Raynaers sunt mulțumiți cu alegerea făcută.

Alternative:

  • Marca Gealan;
  • Marca Alumil.