Scurgeri anti-inundație în baie

Părerea experților eDezvoltator

Scurgeri anti-inundație în baie
Scurgeri anti-inundație în baie

Cum să preveniți fluxul într-o baie?

Reversarea într-o baie poate fi prevenită prin instalarea unei supape de retur pentru a opri apele care vin pe conductă.

Fluxul de întoarcere este apa din canalizare care iese din conducta prin sistemul de drenaj. Una dintre cauzele majore ale pagubelor ca urmare a inundațiilor este fluxul din sistemul de canalizare revărsat în baie.

În caz de inundații, riscul de apariție a apelor de canalizare poate duce la transportarea unor excremente care intră în proprietatea ta de la toaletă. O altă cauză a fluxului de revenire este blocarea scurgerilor aflate mai departe pe conductă, ceea ce duce la o acumulare în sistemul de drenaj. De-a lungul timpului, această acumulare crește presiunea în canalizări și apa murdară nu vă poate părăsi proprietatea.

Cum preveniți fluxul de întoarcere?

Fluxul de întoarcere creează o experiență neplăcută, dar poate fi prevenit cu ușurință. Există o serie de moduri de a preveni acest lucru:

  • Instalați o supapă de întoarcere (dispozitiv de prevenire a fluxului);
  • Instalați un dop de toaletă;
  • Eliminați băile de la parter. O ultimă modalitate de prevenire a fluxului de întoarcere este de a vă muta băile peste nivelul preconizat de inundații. Prin eliminarea băilor de la parter, reduceți riscul de revarsare, deoarece presiunea apei ar trebui să fie mare pentru a se ridica deasupra nivelului solului.

Avantaje:

  • Previn inundațiile cauzate de cadă/duș sau de mașina de spălat atunci când aceasta este instalată în baie.

Dezavantaje:

  • Pot fi inestetice.

Părere populară:

  • Majoritatea românilor caută apartamente cu astfel de scurgeri, fapt pentru care dezvoltatorii le încorporează în general în locuințele nou construite.

Alternative:

  • Fără scurgere.