Scurgeri anti-inundație pe holuri

Părerea experților eDezvoltator

Scurgeri anti-inundație pe holuri
Scurgeri anti-inundație pe holuri

În țara noastră nu se prea folosesc acest tip de scurgeri. În principiu acest tip de scurgere este realizată atunci când ai în plan să pui mașina de spălat pe hol. Este o metodă de siguranță suplimentară contra unei defecțiuni avute de mașina de spălat.

Acestea sunt foarte greu de realizat și în principiu trebuie trecute în proiectul inițial a casei pentru a fi realizate canalele pentru instalațiile aferente. Pe lângă acest fapt se poate adăuga și o problemă cu încadrarea lor în designul casei deoarece aceste scurgeri pot fi inestetice.

De aceea, în rarele cazuri în care sunt folosite, sunt realizate în special la construcția de case unde poți modifica proiectul pentru a realiza o astfel de scurgere.

În cazul în care doriți și alte alternative care să vă protejeze dar nu vă aflați la casă atunci se pot monta niște dispozitive prin care se oprește apa în casă în caz de există o inundație.

Acest tip de dispozitiv folosește senzori care văd dacă există apă în punctele esențiale din casă (bucătărie, baie) și opresc automat alimentarea cu apa din conducta principală. Puteți vedea acest lucru și printr-o aplicație pe telefon care vă anunță dacă există probleme în casă.

Chiar dacă aceste sisteme nu sunt esențiale pentru casa ta este bine dacă ai lua în considerare montarea lor.

Avantaje:

  • Previn inundațiile cauzate de mașina de spălat – când aceasta este pe hol.

Dezavantaje:

  • Pot fi inestetice;
  • Sunt scump de realizat, fiind necesar a fi incluse în proiectul original de instalații.

Părere populară:

  • Sunt o tehnică rar folosită la construcțiile din România, în absența unei legislații care să impună obligativitatea lor. Sunt în general folosite la construcțiile de case, unde e foarte ușor să modifici proiectul și să le implementezi.

Alternative:

  • Fără scurgere.