Siguranțe automate ieftine

Părerea experților eDezvoltator

Siguranțe automate ieftine
Siguranțe automate ieftine

Sunt destul de multe lucruri la care trebuie să ne gândim atunci când construim o casă, de aceea este indicat să angajăm specialiști pentru fiecare domeniu în parte. Un exemplu concludent ar fi acela când trebuie realizată rețeaua electrică. Mai precis trebuie să alegem tipul instalației, tipul de panou, siguranțe și alte accesorii de acest tip.

În privința siguranțelor putem alege siguranțe fuzibile, care sunt folosite din ce în ce mai rar sau puteți opta pentru siguranțele automate. Siguranțele automate au anumite avantaje față de cele fuzibile. De exemplu atunci când se suprasolicită circuitul un element din siguranța fuzibilă se topește și trebuie înlocuită siguranța, ceea ce reprezintă un cost suplimentar.

Prin intermediul siguranțelor automate repornirea curentului se face mult mai rapid deoarece procesul este mult mai simplu: pur și simplu schimbi poziția siguranței. Deoarece nu mai trebuie înlocuită siguranța veche, riscul electrocutării de către utilizator scade considerabil. Cum aici vorbim de siguranțe automate ieftine și prețul acestora va fi mai mic.

Există și anumite dezavantaje pentru siguranțele automate ieftine. Primul ar fi că materialele din care sunt făcute sunt de slabă calitate. O consecință a acestui lucru este dat de faptul că siguranțele ieftine tind să se strice mai ușor.

Un dezavantaj este reprezentat de faptul că ele nu sunt atât de sensibile ca cele fuzibile și tind să nu protejeze atât de bine aparatele sensibile.

Dacă bugetul nu este o problemă recomandăm utilizarea siguranțelor automate de calitate deoarece cele ieftine nu protejează cum trebuie aparatură. Totodată este indicat realizarea și montarea siguranțelor antitrăsnet pentru o mai bună protecție.

Avantaje:

  • Nu trebuie înlocuită o componentă atunci când se suprasolicită circuitul;
  • Repornirea curentului mult mai rapidă;
  • Risc mai scăzut pentru utilizator (nu mai exista riscul electrocutării atunci când se schimbă siguranța);
  • Preț mic.

Dezavantaje:

  • Se pot strica mai ușor;
  • Materiale de proastă calitate;
  • Nu sunt atât de sensibile precum siguranțele fuzibile.