Siguranțe automate scumpe/de înaltă calitate

Părerea experților eDezvoltator

Siguranțe automate scumpe/de înaltă calitate
Siguranțe automate scumpe/de înaltă calitate

Chiar dacă nu par foarte importante pentru viața de zi cu zi siguranțele joacă un rol foarte mare în protejarea instalației electrice dar și a aparatelor casnice. Ele sunt prima linie de apărare în cazul unei supratensiuni.

Siguranțele sunt de mai multe tipuri: fuzibile și automate. Cele fuzibile protejează aparatura cu prețul siguranței deoarece atunci când apare supratensiune pe rețea aceasta trebuie schimbată. Siguranțele automate prezintă anumite avantaje față de cele fuzibile și ar fi indicat să alegeți siguranțe realizate din materiale premium.

Acesta ar fi și primul avantaj al siguranțelor scumpe. Un alt avantaj ar fi realizarea unei protecții suplimentare dacă la nivelul siguranțelor sunt încadrate și siguranțe anti-trăsnet sau combinate cu diferite tipuri de prize. Repornirea sistemului electric se face mult mai rapid atunci când avem, de a face cu siguranțele automate.

Dezavantajele sunt și ele destule. Primul ar fi, cum vă așteptați, prețul piperat la care se vând aceste siguranțe. Dacă aveți un buget limitat atunci acesta ar putea fi un obstacol..

Un alt dezavantaj este dat de faptul că aceste siguranțe pot întrerupe curentul și atunci când nu există o supratensiune dar se detectează o mișcare mică.

Dacă se întâmplă ceva la nivelul siguranțelor înlocuirea lor va necesita costuri suplimentare dar, în general este indicat să faceți o investiție pentru liniștea dumneavoastră.

Avantaje:

  • Calitate premium a materialelor;
  • Pot avea multiple moduri de protejare a instalației electrice;
  • Repornirea curentului mult mai rapidă.

Dezavantaje:

  • Preț piperat;
  • Sunt mai sensibile la vibrații și mișcare/ pot întrerupe curentul chiar dacă nu e o supratensiune;
  • Costuri de mentenanță mai ridicate.