Apartamente Noi București Direct Dezvoltator

Siguranțe diferențiale

Părerea experților eDezvoltator

Siguranțe diferențiale
Siguranțe diferențiale

Siguranțele diferențiale reprezintă o metodă prin care te poți proteja de curentarea accidentală în casă. Există multe metode prin care te poți curenta: un fir care nu este izolat, o mașină de spălat care nu are făcută împământarea cum trebuie, o priză defectă etc. Prin siguranțele diferențiate te poți proteja împotriva acestui risc.

În unele țări europene există legi pentru folosirea unor astfel de siguranțe, iar în România înlocuirea siguranțelor normale cu cele diferențiale este din ce în ce mai des folosită.

Acest tip de siguranțe funcționează prin oprirea curentului atunci când se detectează curenți de valori mici ce nu trec prin conductori. Un curent cu intensitate mai mare de 30 mA este considerat periculos pentru corpul uman. De aceea dispozitivele de protecție diferențială sunt reglate să întrerupă curentul dacă se atinge acest prag.

Cea mai simplă metodă pentru este de a se monta un întrerupător general diferențial. Există anumite probleme însă: dacă se întâmplă un accident acest tip de întrerupător va întrerupe curentul pe toate circuitele din apartament, nu doar pe cel afectat. O altă problemă o reprezintă faptul că acest tip de de întrerupător îngreunează identificarea problemei.

Un alt avantaj este dat de siguranța și stabilitatea circuitului casei. Vei fi sigur că nu se pot întâmpla accidente și se va reduce, pe lângă pericolul de electrocutare și pericolul unui incendiu provocat de o defecțiune la instalația electrică.

Există și câteva dezavantaje ale folosirii unei astfel de siguranțe. Cel mai important dezavantaj este reprezentat de prețul unei astfel de siguranțe care este mai mare față de prețul unei siguranțe normale. Un alt mic dezavantaj este reprezentat de faptul că ocupă două posturi în panoul de siguranțe.

Alternativa la acest tip de siguranțe este dată de siguranțele bipolare normale.

Acest tip de siguranțe este din ce în ce mai folosit, este recomandat de companiile electrice, fiind instalat în toate panourile generale. Este folosit și recomandat în majoritatea țărilor europene.

Avantaje:

  • Previn riscul unei curentări;
  • Oferă stabilitate circuitului casei;
  • Au durabilitate mai mare.

Dezavantaje:

  • Sunt mai scumpe decât cele normale;
  • Ocupă două posturi în panoul de siguranțe.

Părere populară:

  • Acest tip de siguranțe sunt din ce în ce mai recomandate în special de către reprezentanții companiilor de furnizare electrică, ele fiind instalate în toate panourile generale, cele instalate de către compania electrică.

Alternative:

  • Siguranțe bipolare normale.