Apartamente Noi București Direct Dezvoltator

Sistem integrat de climatizare – centrală de cartier

Părerea experților eDezvoltator

Sistem integrat de climatizare - centrală de cartier
Sistem integrat de climatizare – centrală de cartier

Climatizarea locuinței

Pompa de căldură este aceea instalație care transferă căldura unui mediu cu temperatură mai rece de la un mediu unde temperatura este mai ridicată, consumând lucru mecanic. Cantitatea de căldură transferată este mai mare ca lucrul mecanic consumat.  Aceste tipuri de instalații sunt utilizate în majoritatea cazurilor pentru încălzire.

Există sisteme complete de încălzire pentru locuințe și pentru apă, ce au la bază tehnologia pompelor de căldură cu sursă de aer. Din punct de vedere financiar, pe lângă boilerul cu combustibil tradițional, aceste sisteme reprezintă o alternativă flexibilă și eficientă, cu opțiune de răcire

Climatizarea spațiilor comerciale

Sistemele integrate de climatizare reprezintă tehnologia de ultimă generație pentru eficiența energetică și climatizarea confortului, pentru birouri de diverse dimensiuni, spații comerciale sau hoteluri, acestea furnizând răcire sau încălzire pe întreaga durată a anului.

Cantitatea de agent frigorific necesar, este recirculată, ceea ce înseamnă că, încăperi diferite pot beneficia în același timp de temperaturi variate. Sistemul își ajustează automat puterea necesară la cerințele de moment, așadar este asigurat confort maxim, fluctuațiile de temperatură fiind reduse, iar eficiența este mărită, fără a consuma energie inutil.

Climatizarea spațiilor industriale

Pentru aplicațiile industriale, se pot utiliza unitățile de tip Rooftop, acestea dispun de un domeniu larg de funcționare, ce asigură eficiență ridicată.

Avantaje:

  • temperaturile dorite se ating rapid;
  • fluctuații de temperatură reduse;
  • energie termică este economisită.

Dezavantaje:

  • În cazurile în care nu sunt utilizate, costurile pentru energia termică vor fi mărite.

Părere populară:

  • Sistemele de climatizare sunt perfecte pentru a furniza căldură sau răcoare în case, spații comerciale, hoteluri, birouri etc.