Spațiu special pentru router în panoul de siguranțe

Părerea experților eDezvoltator

Spațiu special pentru router în panoul de siguranțe
Router Wi-Fi

Internetul a devenit un lucru foarte popular în ultimul timp și se găsește aproape în fiecare casă. Uneori nu ne putem imagina cum am putea trăi fără el.

Pentru a avea parte de internet trebuie să instalați un cablu sau un dispozitiv pentru receptarea semnalului. Cea mai întâlnită variantă pentru internetul din casele românilor este dată de fibra optică. Aceasta se poate duce direct la calculator dar în majoritatea situațiilor nu dorim un singur dispozitiv conectat la internet. De aceea vom aveam nevoie de un router.

Un router este un dispozitiv care se montează și emite semnal pentru a vă conecta diverse dispozitive electronice la internet. Acest tip de dispozitiv poate fi montat în diverse locuri din casă inclusiv în panoul unde se află siguranțele.

Există anumite avantaje pentru realizarea unei astfel de configurații. Primul avantaj ține de spațiul ocupat de fire și router în casă. Fiind pus la intrare acestea nu vă vor încurca prin casă. Următorul avantaj ține de design deoarece acele fire vor afecta imaginea casei.

Există și anumite dezavantaje deși unele lucruri și de echipamentele folosite. Astfel uneori se poate să ai probleme cu interferențele dacă firele de internet nu sunt protejate.

Trebuie să ai spațiu în panoul de siguranțe pentru a monta routerul, dar cel mai mare dezavantaj este legat de acoperire wireless. În funcție de configurația casei s-ar putea să aveți cu semnalul wireless- el să nu fie receptat peste tot.

Avantaje:

  • Nu necesită spațiu suplimentar în casă;
  • Nu ai nevoie de fire până unde ai pune routerul.

Dezavantaje:

  • S-ar putea să ai probleme cu viteza de internet;
  • S-ar putea să ai probleme cu interferențele;
  • Necesită loc special în panoul de siguranțe.