Ușă principală metalică

Părerea experților eDezvoltator

Ușă principală metalică
Ușă principală metalică

Ușile metalice sunt foarte renumite pentru durabilitatea lor, fiind folosite foarte des pentru ușile de la intrare. Oțelul, ca material de sine stătător, nu este un izolator foarte bun termic și fonic, dar atunci când un client își dorește acest tip de ușă, aceasta va fi izolată la montare.

Atunci când sunt vopsite cum trebuie, ușile de metal, cu textura lor netedă, pot avea un aspect plăcut. Pentru a fi mai personalizate, ele pot avea diferite panouri ieșite în relief sau îngroșate. Se pot adăuga diferite elemente precum luminile laterale sau traverse ori sticlă decorativă, în funcție de pretențiile clientului.

Pentru a combate ruginirea, asigurați-vă că ușa este grunduită și vopsită cu o vopsea de calitate superioară direct de la producător.

Ușile metalice pot suporta condițiile grele, și nu au nevoie de mentenanță anuală, spre deosebire de cele din lemn, ce pot putrezi sau pot ceda în climate extreme.

Ușile din metal sunt din ce în ce mai elegante, găsindu-se într-o gamă largă de culori, stiluri și elemente de personalizare, datorită proceselor din ce în ce mai bune de manufactură.

Înainte de a decide achiziționare unei astfel de uși, cere părerea constructorului sau arhitectului ce are ca sarcină construirea sau renovarea locuinței dumneavoastră pentru a te sfătui asupra opțiunilor ce se potrivesc cazului tău.

Avantaje:

  • Este mult mai sigură;
  • Are un aspect luxos;
  • Permite instalarea unor sisteme suplimentare de siguranță – închiderea în mai multe puncte.

Dezavantaje:

  • Este mult mai scumpă decât cele din pvc;
  • Necesită un toc special, ranforsat, prins în structura clădirii.

Părere populară:

Ușile metalice sunt înlocuitorul oficial al tradiționalelor uși de lemn folosite în perioada comunistă. Acestea au devenit un standard în România, oferind un grad foarte ridicat de siguranță – sunt greu de spart.

Alternative:

  • Uși din lemn masiv;
  • Uși din PVC.