Toate informațiile de care ai nevoie înainte să cumperi o locuință nouă!
De la polul industrial la polul imobiliar Șoseaua Progresului atrage din ce în ce mai multe investiții, construind peste 5.000 de apartamente și 180.000 de metri pătrați de spații de birouri și retail

De la polul industrial la polul imobiliar Șoseaua Progresului atrage din ce în ce mai multe investiții, construind peste 5.000 de apartamente și 180.000 de metri pătrați de spații de birouri și retail

One United, AFI Europe, NEPI-Rockastle, Dedeman și Novum sunt cei mai mari investitori care cumpără terenuri și cei mai mulți dintre aceștia au demarat noi investiții în transformarea fostului Trafic Greu într-una dintre cele mai căutate zone locative sau rezidențiale din biroul Bucureștiului.

În ultimii șapte ani și în următorii patru, are și va atrage construcții însumând peste 5.000 de apartamente, peste 180.000 de metri pătrați de birouri și 65.000 de metri pătrați de spațiu comercial, fără a include Liberty Center, care a fost deschis în 2008.

Șoseaua, aflată între zonele Răzoare, Cotroceni, Unirii, Rahova, Uranus și Progresului, a fost cândva un adevărat pol industrial, unde se aflau fabricile Ventilatorul, Vulcan, Termoenerg sau Industria Iutei, Dedeman a cumpărat terenul în 2017, el 2019.

„Dezvoltatorii imobiliari sunt atrași de dezvoltarea proiectelor imobiliare în zona Progresului în principal datorită terenului mare disponibil, a accesului ușor în zona Unirii și a unei bune infrastructuri de transport. Chiar și de la deschiderea Liberty Center până la rezidențialul Metro City Academia ( 2016), zona prezintă întotdeauna un mare potenţial iar noua linie de metrou către Drumul Taberei, cu staţia Academia Militară, reprezintă o valoare adăugată”, spune Ionuţ Nicolescu, Preşedintele SVN România.

Șoseaua Progresului l-a atras pe cel mai activ investitor imobiliar din România- One United Properties, One Cotroceni Park si One Cotroceni Towers pentru dezvoltarea celor mai mari proiecte imobiliare ce urmează a fi dezvoltate pe terenul achiziționat de la Adriean Videanu.

De la polul industrial la polul imobiliar Șoseaua Progresului atrage din ce în ce mai multe investiții, construind peste 5.000 de apartamente și 180.000 de metri pătrați de spații de birouri și retail

Cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) estimată la 400 de milioane de euro, One Cotroceni Towers va fi un important proiect mixt de dezvoltare și un exemplu iconic de regenerare urbană, care va spori atractivitatea Bucureștiului pentru viață, muncă și timp liber. Componenta rezidențială va consta din 1.296 de unități repartizate în cinci turnuri. Cele două turnuri vor avea 33 de etaje, făcându-le cele mai înalte dezvoltări rezidențiale din București și regiune. Celelalte două turnuri vor avea 23 de etaje, în timp ce o clădire va avea 16 etaje. În plus, dezvoltarea mixtă va include o clădire de birouri de sine stătătoare cu o suprafață brută închiriabilă (GLA) de aproximativ 48.000 mp. 81.000 mp. Clădirea va fi închiriată și va genera venituri recurente din închirierea spațiilor de birouri ale companiei. Când va fi complet finalizat, One Cotroceni – Park şi Towers – va deveni un reper în București, o nouă comunitate modernă cu aproape 2.200 de familii care locuiesc în ea, cu peste 40.000 de metri pătrați de spațiu comercial și birouri mici și aproape 140.000 de metri pătrați de spațiu de birouri.

„Dezvoltatorii au fost și sunt atrași de suprafețele mari de teren disponibile, indicatorii buni de urbanism și accesul facil către zona Unirii. La rândul lor, cumpărătorii sunt și vor fi atrași de dezvoltările din zonă din aceleași motive. Proiectul: bun infrastructură de transport, acces facil către zonele semicentrale și centrale și instituții de învățământ de top – Universitatea Politehnică și Universitatea din București”, explică Ionuţ Nicolescu.

De asemenea, trebuie avut în vedere că, spre deosebire de alte zone, în cartierele imediat adiacente, respectiv Rahova și Drumul Taberei, nu există o dezvoltare de mare amploare în zonele centrale ale cartierelor – ex. Militari în zona Lujerului. Prin urmare, cumpărătorii din aceste zone pot alege doar proiecte situate în zone suburbane sau semi-centrale, precum Şoseaua Progresului.

„Zona Progresului a fost întotdeauna cel mai bun candidat pentru a deveni pol de dezvoltare imobiliară – dar pentru ca o zonă să devină pol de dezvoltare trebuie să treacă mult mai mult timp, de altfel, asta s-a întâmplat și la Grozăvesti – Politehnică, , Barbu Văcărescu – Fabrica de Glucoză sau Pallady. Zona are elementele necesare: terenuri mari disponibile, dezvoltări în toate zonele pieței imobiliare – clădiri de birouri prin Parcul Tehnologic AFI și Parcul One Controceni, comerciale prin Centrul de Valori Vulcan și Centrul Libertății, primele trei reprezentând investiții din ultimii ani. Prin urmare, este logic ca și segmentul rezidențial să sufere o dezvoltare majoră”, explică consultantul.

Ți-a plăcut articolul? Împarte-l cu alții!
Link articol
Articolul anterior

Un nou skate park în Sectorul 6. Ciprian Ciucu: După posibilitatea vârstei, l-am testat și eu puțin

Articolul următor

România este plină de blocuri și cartiere rezidențiale, dar puțini dezvoltatori au luat în considerare zonele sportive, deși se acordă o atenție tot mai mare acestui aspect

Recomandăm și...