Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

În zilele noastre se pare că fiecare bucătărie pe care o vezi are o insulă. Dar aceste funcții încorporate nu sunt pentru toată lumea sau pentru fiecare bucătărie. Aici, doi designer cântăresc avantajele și dezavantajele adăugării unei insule și se gândesc dacă a crea o bucătărie fără insulă ar putea fi mai bună pentru spațiul și stilul tău de viață.

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Cazul pentru insulele de bucătărie

Expertiză: Un designer certificat de bucătărie și băi care practică designul de bucătărie și băi rezidențiale.

De ce optează pentru insule de bucătărie: Dacă o bucătărie este suficient de largă pentru o insulă și nu poate avea un punct de lucru eficient sau suficiente stații de lucru pentru mai multe persoane, o insulă poate fi cea mai bună opțiune. Dacă nu va fi suficient spațiu liber sau bugetul este puțin restrâns, o insulă mobilă ar putea fi cea mai bună soluție. 

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Pe o suprafață de lucru suplimentară: principalul beneficiu al unei insule de bucătărie este spațiul suplimentar pe blat, care poate fi folosit pentru pregătirea și organizarea meselor. Lucrul pe o insulă poate fi uneori mai plăcut decât lucrul pe un blat perimetral în care te afli cu fața unui perete. O zonă de lucru pe insulă vă permite să vă confruntați cu oaspeții sau membrii familiei în timp ce pregătiți mâncarea sau să vă simțiți conectat cu oamenii din camerele adiacente, dacă aveți un plan deschis.

Suprafața suplimentară poate fi folosită și pentru a mânca sau a face temele, în funcție de spațiul liber.

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Pe spațiu de stocare suplimentar: o insulă creează o oportunitate de depozitare muncitoare, în funcție de cât de mare o puteți crea. Sertarele adânci, dulapurile și chiar și un loc pentru cuptorul cu microunde eliberează nevoia de dulapuri perimetrale, permițându-vă în schimb să aveți rafturi deschise sau o fereastră.

Cu privire la crearea unei alte locații pentru o chiuvetă sau o zonă:
 o insulă poate oferi o locație pentru o chiuvetă principală sau o chiuvetă de pregătire dacă spațiul perimetrul nu este disponibil sau ideal. 

Prin introducerea unei culori de bază care este diferită de dulapurile perimetrale sau a unui material de blat diferit de perimetru, puteți folosi o insulă pentru a crea un punct focal dramatic.

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Cu privire la reducerea decalajului dintre zonele de lucru: O bucătărie poate fi prea mică pentru o insulă, dar într-o bucătărie medie spre mare, spațiul gol și distanțele mai mari dintre centrele de lucru sunt adesea rezolvate de o insulă.

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Despre dezordinea vizuală: O insulă poate uneori să îngreuneze vizual o bucătărie sau să o facă să pară prea aglomerată, dar opțiunile de culoare și o anumită deschidere, cum ar fi locurile sau un afișaj selectat de cărți de bucate sau piese de servire, pot atenua greutatea vizuală și aspectul dezordine.

Valoarea de revânzare: dacă aveți nevoie de un alt motiv să vă placă insulele de bucătărie, luați în considerare popularitatea lor. Dacă adaugi o insulă, te poți simți încrezător că, dacă îți vinzi casa, alți proprietari vor vedea bucătăria ta ca un punct de vânzare.

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Cazul contra insulelor de bucătărie

De ce este (uneori) împotriva insulelor de bucătărie: Nu suntem împotriva insulelor de bucătărie în sine. Le folosim în bucătării tot timpul. Cu toate acestea, fiecare spațiu de bucătărie este unic în ceea ce privește ceea ce se poate face și aduce un set diferit de provocări și contribuții din partea proprietarului și a casei.

În special atunci când sunt case mai vechi din oraș, spațiul poate fi într-adevăr limitat, iar unele bucătării sunt mai bine deservite fără insule. Unele bucătării funcționează mai bine cu o peninsulă, de exemplu. Depinde doar de cum funcționează cel mai bine spațiul.

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Proprietarii cred că nu au nevoie de o insulă în bucătărie, spațiul fiind cam îngrămădit atunci când aceasta ar fi adăugată. Așadar folosesc o masă, la înălțimea unei insule, care, atunci când nu au nevoie de ea o pot muta.

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Despre cost: Insulele, pentru toate funcțiile și structurile pe care le aduc unei bucătărie, sunt imobile și oferă o flexibilitate limitată. Trebuie să aibă electricitate și, eventual, instalații sanitare adăugate dacă există o chiuvetă. Insulele adaugă un strat de cost unui proiect, care, în funcție de nevoile clienților, nu este întotdeauna necesar.

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Despre ocuparea spațiului: Mulți clienți simt că au nevoie de o insulă. O bucătărie mai mică face adesea din această dorință un neîncepător. Este mai bine să ai o bucătărie care să funcționeze bine cu o masă sau peninsula, sau nici una, ca o bucătărie. Toate funcționează perfect dacă sunt proiectate cu atenție și atent, având în vedere nevoile clienților.

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Despre greutatea vizuală: Simțim că insulele gigantice care domină spațiile și au întinderi uriașe de piatră sunt destul de inutile. Spațiul din centru devine inutil. Folosirea unei insule ca depozit pentru lucruri este o luptă în multe familii. Toaletele, zonele de birou și „zonele de aruncare” desemnate ajută la rezolvarea acestei probleme. Cu toate acestea, în propria casă, este o luptă constantă pentru a menține masa de bucătărie curată. O soluție pentru a nu îngreuna vizual spațiul este să construiți o insulă de sine stătătoare, în stil mobilă, care nu are dulapuri fixe.

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Pe căile de trafic: Se rezumă la planificarea adecvată a spațiului și programarea nevoilor clienților. Nu vrei să te simți ca un hamster într-o cușcă care circulă în jurul insulei. Dacă aparatele și nevoile de depozitare nu sunt stabilite corespunzător, acest lucru s-ar putea întâmpla.

Avantajele și dezavantajele insulelor de bucătărie

Despre tentația de a instala o insulă mare: În special în bucătăriile uriașe sau în bucătăriile care sunt în case uriașe în plan deschis, tentația de a crea o „pârtie de aterizare” a unei insule este greu de rezistat. Totuși, nu are niciun rost în asta. Există modalități grozave de a proiecta locul pentru a avea prea mult spațiu.