Camera de zi se bazează pe istorie și stil

Lemnurile bogate și întunecate, mobilierul supradimensionat, iluminatul în straturi și lucrările de artă interesante conferă acestei camere o sofisticare confortabilă.

După ce a locuit timp de 13 ani în casa ei proiectată cu aproape un secol în urmă de proeminentul arhitect, acest proprietar a decis că este gata să reunească casa pentru următoarea fază a vieții familiei ei. A început cu piesa centrală a casei: un living impresionant cu două etaje. Designerul de interior a redefinit detaliile arhitecturale ale camerei, dar s-a concentrat pe decor, pentru a face spațiul mai primitor și mai funcțional pentru prietenii și familia să se adune.

Camera de zi se bazează pe istorie și stil

Camera de zi dintr-o privire

A vrut să fie un loc în care toată lumea ar putea să se adună și să petreacă, spune designerul despre dorința proprietarului casei ca camera să încapă confortabil între opt până la 10 persoane. Nu ar fi prețios, și-a dorit ca camera să se simtă actuală, fără să întoarcă spatele arhitecturii sau să pară ca și cum ar fi fost asamblată dintr-o dată. Scopul lor a fost să facă camera să pară ca și cum ar fi evoluat în timp.

Podelele cu parchet de stejar în nuanță mai închisă au fost refinite, pereții revopsiți texturați manual, dar restul a rămas intact. Caracteristicile remarcabile includ un tavan boltit, grinzi expuse, ferestre arcuite încastrate cu obloane și șemineu decorativ. O paletă de materiale foarte simplă în ceea ce privește pereții și cheresteaua.

Prima dată au adăugat covorul roz țesut manual, văzut în spatele fotografiei, fiind culoarea favorită a proprietarului, covorul galben de epocă din prim plan, care luminează atât camera, cât și celălalt covor, fiind ca o pictură abstractă. Apoi, o canapea mari și simplă, iar pentru mobilier culori neutre, naturale – gri, bronz, alamă și oțel, asigurându-se că fiecare piesă răspunde bine elementelor din jur și se simte la scară cu camera. Măsuța de cafea personalizată supradimensionata poate găzdui o serie de reviste sau un aperitiv, iar scaunele butoi sunt grupate in fata șemineului pentru o alta zona de relaxare pentru a găzdui mai mulți oaspeți.

Camera de zi se bazează pe istorie și stil

În loc de un centru media care ancorează camera de zi, această bibliotecă personalizată servește drept punct focal. Dulapuri cu fața din sticlă prezintă biblioteca proprietarului casei, dezvăluind o bucată din povestea acestei familii, în ceea ce pare că ar fi putut veni cu ușurință împreună cu casa. Piese de artă colectate din Mexic înconjoară bibliotecă.

Camera de zi se bazează pe istorie și stil

După ce a asigurat structura camerei cu principalele piese de mobilier, designerul a adus-o viață cu lucrări de artă și accesorii. Ea a folosit în mare parte lucrări de artă pe care proprietarul le avea deja și, de asemenea, a înrămat lucrări de artă create de copiii proprietarului casei și le-a aranjat ca un perete de galerie între ferestre. O piesă mixtă, atârnată în spatele canapelei (vezi fotografia următoare), este singura artă nouă pe care a cumpărat-o pentru această cameră. Arta modernă a adus-o la zi și a făcut ca totul să pară mai relevant.

Culorile din arta de perete reapar în perne sau fire în covor, ținând ochiul în mișcare în jurul spațiului, au combinat texturi, prețuri și stiluri de design pentru a crea un spațiu bine gândit și confortabil.

Camera de zi se bazează pe istorie și stil

O strălucire delicată de lumină stratificată rotunjește camera. Un candelabru mare este sursa principală de lumină a camerei, dar aplicele de perete, lămpile de podea și lămpile de masă cu înălțimi și niveluri de luminozitate diferite permit proprietarului să controleze starea de spirit a camerei. Nu vrei întotdeauna să intri și să ai o cameră complet iluminată dintr-un iluminator încadrat. Uneori vrei doar câteva lumini confortabile și slabe.

Amestecând stiluri, lucruri noi cu lucruri vechi și piese pe care le-a proiectat cu piese pe care proprietarul casei le avea deja, a creat un spațiu de locuit care nu pare artificial.