Casă sculpturală

Concrete Box House este una dintre acele clădiri care arată modest când este văzută de pe stradă, dar se dovedește a fi cu adevărat impresionantă când o poți vedea în întregime. Are o suprafață totală de aproximativ 270 de metri pătrați. Din punct de vedere structural, clădirea este compusă din trei elemente principale. Una este o cutie de beton, una este o cutie de lemn, iar cealaltă este un zid jos de beton care are rolul de a închide curtea.

Casă sculpturală

Arhitecții s-au ghidat de dorința de a folosi materiale pure și de a conferi casei o prezență sculpturală puternică, de aici și modul în care au structurat spațiile interioare. De asemenea, au oferit casei o intrare atent planificată, care este situată între doi pereți de beton suprapus. Intră prin curte pentru a ajunge la ușa din față. un zid de beton creează o ambianță intimă și primitoare.

Casă sculpturală

Fața casei, cea care dă la stradă, este închisă și practic nu are ferestre. Acest lucru asigură intimitate maximă în interiorul casei, blocând orice vedere nedorită și distragere a atenției. Desigur, asta nu înseamnă că spațiile interioare sunt întunecate și sumbre. Sunt de fapt foarte luminoase și aerisite. Fațada din spate are ferestre mari care dezvăluie priveliști spre curte și grădină și leagă spațiile interioare de exterior într-o manieră naturală și plăcută.

Casă sculpturală
Casă sculpturală
Casă sculpturală

Spațiul principal este zona socială. Are tavane destul de înalte și este un spațiu luminos și deschis, care încorporează o zonă de lounge confortabilă cu o secțiune confortabilă în formă de L, o bucătărie deschisă care are o insulă lungă cu scaune și o zonă de luat masa care este plasată în fața ferestrei. zid pentru a admira priveliștile extinse.

Casă sculpturală
Casă sculpturală

Restul spațiilor sunt cu adevărat confortabile și primitoare. De exemplu, există un spațiu mic de lucru care poate fi separat de restul planului de etaj folosind uși glisante. Este un fel ca un birou de acasă pe care îl poți ascunde convenabil când este nevoie. Etajul principal este practic un singur spațiu deschis. Nivelul podelei prezintă diferențe ușoare de înălțime care ajută la delimitarea funcțiilor. Nivelul superior este decorat folosind albul ca culoare principală, ceea ce conferă spațiilor un aspect luminos, în ciuda lipsei ferestrelor mari în unele cazuri.

Casă sculpturală

Ne plac foarte mult toate elementele de design personalizat, cum ar fi colțul de lectură încorporat , spațiul de lucru, deschiderea zonei sociale și detaliile de accent ciudate care fac ca spațiile de baie și zona de dormit să se simtă primitoare, în ciuda simplității care definește toată casa.

Casă sculpturală