Cinci idei de amenajare a camerei de zi în jurul unui șemineu

Un șemineu este un punct focal natural într-o cameră de zi. Dar uneori poate să atragă prea multă atenție. O modalitate inteligentă de a echilibra un perete de șemineu este să adăugați dulapuri încorporate. Aceste unități pot crea simetrie în timp ce adaugă spațiu de depozitare și afișare pentru articolele decorative. Vedeți cum profesioniștii în design și construcții au folosit dulapurile încorporate pentru a adăuga spațiu de stocare, de afișare și stil.

Cinci idei de amenajare a camerei de zi în jurul unui șemineu

1. Combinația alb-negru

Solicitarea proprietarilor de case. O casă de vacanță de familie pe malul lacului, cu design arhitectural de ultimă generație. Ei doreau un refugiu confortabil pentru a-și petrece weekendurile departe de agitația orașului mare și pentru a găzdui prietenii și familia.

Depozitare încorporată. Dulapuri plutitoare și rafturi din stejar deschis flanchează un șemineu de la podea până la tavan, cu velcro vopsit în negru. Se creează o simetrie perfectă în rafturile din lemn deschise și în dulapurile plutitoare cu trageri aurii supradimensionate. Rafturile deschise le permit proprietarilor să-și etaleze toate comorile sentimentale, în timp ce dulapurile oferă spațiu suficient pentru jocuri de familie, pături confortabile și cărți.

Alte caracteristici speciale. Ferestre mari cu vedere la peisajul natural. tavan de douăzeci de picioare cu grinzi structurale de stejar deschis la vedere. Candelabru mare, negru, în stil industrial cu becuri expuse. Nu observați cea mai unică caracteristică a casei când sunteți în interior, dar casa atârnă în întregime de pe o stâncă, permițând cele mai incredibile vederi din fiecare unghi în interiorul acestei camere.

Sfat de designer. Folosirea elementelor simple și naturale poate evidenția într-adevăr o cameră. Uneori, mai puțin este mai mult, iar în acest spațiu asta chiar domnește adevărat. Deși există detalii grozave în arhitectură și design, nu sunt copleșitoare. În cazul acestui șemineu, am dorit ca shiplap să înconjoare perfect șemineul cu aerisire directă pe gaz, dar din cauza naturii combustibile a lemnului, a trebuit să găsim o modalitate rentabilă și sigură de a menține estetica designului. Pentru a rezolva această problemă, proprietarul casei a optat să folosească faianță neagră de format mare cu chit închis la culoare pentru a integra șemineul.

Cinci idei de amenajare a camerei de zi în jurul unui șemineu

2. Stunner de piatră și lemn colorat

Solicitarea proprietarilor de case. Proprietarul a avut o viziune pentru un spațiu rustic, cald, primitor și confortabil pentru această cameră. Am adăugat grinzi suplimentare, un șemineu potrivit și un șemineu din piatră naturală prăbușită.

Depozitare încorporată. Dulapurile de arin colorat sunt încastrate în perete. Proprietarul a vrut să aducă echilibru în această cameră și a dorit o zonă închisă pentru a ascunde unele articole – totuși să aibă o zonă amplă de afișare pentru articolele pe care doreau să le prezinte.

Alte caracteristici speciale. Grinzi din lemn învechit și manta asortată. Înconjurător de șemineu din piatră naturală prăbușită, cu bolovani stivuiți pe ambele părți. Podele din lemn de esență tare cu scânduri late.

Sfat de designer. Un televizor careafișează ilustrații când acesta este oprit. Televizorul a fost perfect pentru spațiu, deoarece amplasarea este proeminentă deasupra șemineului. Oferă opțiuni frumoase de cadru și lucrări de artă care ne-au permis să adăugăm mai multă frumusețe spațiului față de un televizor obișnuit.

Cinci idei de amenajare a camerei de zi în jurul unui șemineu

3. design strălucitor și aerisitor 

Solicitarea proprietarilor de case. Tema generală a fost deschisă, ușoară și strălucitoare, dar caldă și primitoare.

Depozitare încorporată. Dulapuri și ornamente albe. Dulapurile încorporate au fost proiectate complet personalizat pentru a se potrivi nevoilor de depozitare ale clientului și rafturi pentru a afișa fotografii de familie, cărți și obiecte decorative. Proprietarul a dorit, de asemenea, spațiu pentru a încorpora și a afișa articolele pe care le-ar colecta în cele din urmă din călătoriile lor.

Alte caracteristici speciale. Pardoseală din lemn de stejar alb cu scânduri late, colorată cu un maro mediu cald. Grinda de oțel acoperită cu stejar alb. Secțional confortabil. Fotolii în fața șemineului pentru locuri suplimentare. Proprietarul a dorit inițial ca televizorul să fie ascuns, dar i-am sugerat un televizor tablou ca soluție.

Sfat de designer. Întotdeauna includeți diferite texturi pentru profunzimea designului. Și mai puțin înseamnă mai mult atunci când accesorizezi. Am decis să acopăr grinda cu panouri de stejar alb, încadrând panoul de jos pentru un pic de dimensiune și coerență cu designul încorporat și ornamentat. Chiar dacă camera nu este simetrică, are totuși un sentiment de simetrie.