Cum să-ți transformi subsolul într-o cameră de joacă pentru copii

Mențineți costurile la un nivel scăzut, rămânând cu mobilierul second-hand și remedieri rapide, dar funcționale.

Fiecare copil are nevoie de un spațiu pentru a-și elibera limitele nesfârșite de energie – în mod ideal, acea zonă nu se află în mijlocul sufrageriei tale atent îngrijite. Oferă-le copiilor tăi propria lor secțiune desemnată a casei transformând un spațiu de subsol într-o cameră de joacă. Deoarece această cameră se va schimba probabil în funcție după ce copiii tăi vor crește, nu trebuie să fie obiectul unei renovări mari sau costisitoare. Mai important, ar trebui să fie o zonă distractivă, imaginativă, care îi va menține pe copii ocupați.

Înainte de a intra în renovarea subsolului, citiți câteva sfaturi și trucuri de la profesioniști pentru a vă pune pe drumul cel bun.

Cum să-ți transformi subsolul într-o cameră de joacă pentru copii

Planificați amplasarea sălii de joacă în raport cu spațiile pentru adulți . Acest lucru este important mai ales dacă copiii tăi sunt destul de mici, deoarece vei dori să fii cu ochii pe ei în timp ce se joacă.

De cele mai multe ori, părinților le place să repoziționeze mobilierul astfel încât să se poată uita la televizor și copiii în același timp. Înțelegeți acest lucru înainte de a determina ce secțiune a subsolului va deveni noua cameră pentru copii, astfel încât să creați un spațiu de care se poate bucura întreaga familie.

Cum să-ți transformi subsolul într-o cameră de joacă pentru copii

Luați în considerare plăcile de covoare pătrate. Mocheta de la perete la perete este una dintre cele mai comune alegeri pentru podelele de la subsol. Dar într-o cameră de joacă din subsol, această abordare are unele dezavantaje – nu numai că subsolurile sunt predispuse la umiditate și inundații, dar vărsările accidentale sau daunele de la copiii jucăuși pot necesita o reparație sau o înlocuire costisitoare.

O soluție pentru aceasta este pardoseala din gresie pătrată. Sunt disponibile într-o varietate de opțiuni, inclusiv vinil cu model care seamănă cu lemnul sau plăcile de covoare pătrate. Toate sunt ușor de instalat și pot fi înlocuite individual în cazul oricărei deteriorări.

Cum să-ți transformi subsolul într-o cameră de joacă pentru copii

Cumpără la mâna a doua. Nu este nevoie să cheltuiți mulți bani pe acest spațiu. Cu excepția cazului în care intenționați să aveți copii în jur timp de 10 ani, aveți cu adevărat nevoie de mobilier care să arate bine și să reziste aproximativ cinci ani. Designerul sugerează să profitați de magazine second-hand precum Armata Salvării, vânzări în garaj sau locuri super-reduceri. Nu uitați, există vopsele ecologice în fiecare culoare sub soare pentru a face o piesă veche nouă și distractivă din nou.

Cum să-ți transformi subsolul într-o cameră de joacă pentru copii

Țesătura de mobilier durabilă este o necesitate . Chiar dacă faci cumpărături la mâna a doua, fii atent la material rezistent. Având în vedere că acest scaun se va păta și va fi folosit intens, căutați ceva care să reziste. Una dintre cele mai îngăduitoare țesături este pielea de căprioară ultra. Pare delicată, dar este una dintre cele mai durabile și mai ușor de curățat acoperiri realizate.

Cum să-ți transformi subsolul într-o cameră de joacă pentru copii

Căutați piese funcționale care să nu arate prea copilăresc. O sală de joacă nu trebuie să arate ca o clasă haotică de grădiniță. Rețineți că cele mai multe subsoluri sunt o cameră mare deschisă, ceea ce înseamnă că o cameră de joacă va fi adiacentă unei camere TV sau chiar unei zone de bar. Dacă camera de joacă împarte spațiu cu secțiunea pentru adulți a subsolului, încercați să selectați mobilier care aproape să arate ca o extensie a zonei pentru adulți. Mesele și scaunele de artizanat pentru copii au parcurs un drum lung de la stilul de gumă de mestecat la piese cool, mini-me.

Cum să-ți transformi subsolul într-o cameră de joacă pentru copii

Maximizați spațiul de stocare. Fie că este vorba de un concept de cabină deschisă, cu coșuri sau de un creier lung cu sertare, este esențial ca copiii să aibă o mulțime de locuri în care să-și depoziteze jucăriile. Se întoarce la ideea de a recupera spațiul pentru adulți odată ce copiii au terminat ziua.

Cum să-ți transformi subsolul într-o cameră de joacă pentru copii

Separați spațiul pentru adulți de cel pentru copii . Luați în considerare ușile glisante, panourile de draperii sau chiar paravanele pliante pentru a secționa fizic camera de joacă sau pentru a ascunde vederea când aceștia au crescut.

Cum să-ți transformi subsolul într-o cameră de joacă pentru copii

Echilibrează spațiul peretelui. Deoarece mobilierul pentru copii este mai scurt decât în ​​mod normal, cea mai mare problemă pe care o văd la camerele de joacă este că spațiul devine greu. De multe ori, nu se gândește la tratarea spațiului vertical.

Pentru a remedia acest lucru, se sugerează agățarea fotografiilor, montaje artistice sau tablă fixată permanent. Nu vrei să cheltuiești prea mulți bani pe lucrări de artă? Un artist foarte accesibil poate fi chiar sub nasul tău. Imaginația copiilor tăi este adesea cea mai bună sursă pentru lucrări de artă: acordă-le credit și prezintă cu mândrie desenele în rame.