Sfaturi pentru amenajarea unei camere de zi mai puțin spațioasă

Când vine vorba de proiectarea unui living mic, majoritatea profesioniștilor au câteva reguli de aur pe care le folosesc pentru a profita la maximum de spațiu. Aici, doi arhitecți și doi designeri de interior împărtășesc sfaturile și trucurile lor pentru a se asigura că o cameră mică are stil și funcționalitate. Urmați aceste sfaturi pentru spațiu mic de la designeri de interior și arhitecți pentru a vă ajuta să vă planificați camera compactă.

Privește spațiul de dincolo de pereți

Este important să ne gândim la modul în care este perceput un spațiu, mai degrabă decât să ne concentrăm asupra dimensiunilor sale. Când proiectăm o cameră de zi, în special una mică, trebuie să presupunem că există puține posibilități de a-i schimba forma sau de a-și extinde suprafața fără a compromite alte părți ale casei.

O vedere orientată printr-un geam mare, de exemplu, poate face ca o cameră să pară de două ori mai mare. Amenajați-vă camera corect, începând de la ușă. Într-o casă tradițională, ușile se deschid, așa că te uiți la peretele camerei când intri. Dacă bugetul permite, includeți o ușă mare din sticlă, astfel încât să puteți vedea întreaga cameră în timp ce intri. O face să pară mai spațioasă și mai ușor de intrat.

Sfaturi pentru amenajarea unei camere de zi mai puțin spațioasă

Adaugă mai multe zone

Dacă sufrageria dumneavoastră funcționează ca spațiu de luat masa sau zonă de lucru, spațiile libere o pot ajuta să pară mai puțin aglomerată. Când vă planificați spațiul, este important să vă înțelegeți nevoile. Studiează-ți camera, gândește-te la cerințele de locuri și întocmește o listă clară de funcții pe care spațiul le va avea. Pe baza acestor informații, puteți împărți spațiul în zone.

Sfaturi pentru amenajarea unei camere de zi mai puțin spațioasă

Rafturi personalizate pentru depozitare

Cea mai bună modalitate de a maximiza spațiul de stocare în sufrageria mică este să alegeți dulapuri și rafturi personalizate, mai degrabă decât cele independente.

Folosiți fiecare milimetru de spațiu. Designerii sugerează un echilibru între rafturi deschise și depozitare închisă. O mulțime de rafturi deschise pot face o cameră de zi mai mică să se simtă opresivă și aglomerată. Depozitarea care este vopsită în aceeași culoare cu pereții tăi nu numai că îți va oferi un loc unde să pui lucrurile, ci se va retrage și în fundal.

Sfaturi pentru amenajarea unei camere de zi mai puțin spațioasă

Adaugă o caracteristică proprie

Designerii recomandă introducerea unui punct focal. În acest fel, proporțiile mai mici ale sufrageriei nu vor domina și îi vei oferi camerei propria identitate. Încercați o piesă de artă mare sau un candelabru fabulos pentru a crea un sentiment de răsfăț.

Adăugați o excentricitate încorporată care va oferi o notă personală unui spațiu mic. Ar putea fi o fereastră oriel în care te poți ghemui și citi o carte sau un spațiu de relaxare încorporat care ajunge să fie folosit ca masă de cei mici.

Făcând un salt și introducând ceva personalizat și neașteptat, veți aduce surprize. Fiecare persoană își va găsi un scop diferit, făcând camera mai personală și mai dinamică.

Sfaturi pentru amenajarea unei camere de zi mai puțin spațioasă

Acordă atenție detaliilor

Crește impactul unui living mic, oferindu-i o senzație de înaltă calitate. Unul dintre cei mai importanți factori care scoate în evidență orice cameră este calitatea finisajelor sale.

Este uimitor cum uneori percepția frumuseții într-un spațiu se reduce la detalii, cum ar fi dacă colțurile sunt bine finisate și ascuțite.

Folosește proporționalitatea

Puteți păcăli o cameră să arate mai mare, alegând mobilier de dimensiuni relativ modeste. O canapea mare într-o cameră mică, de exemplu, va micșora spațiul și îi va accentua dimensiunea mică. Alege o canapea cu două locuri, de design compact și înălțată pe picioare. Acest lucru va permite un sentiment mai mare de spațiu și flux. Aplicați aceeași logică fiecărei piese de mobilier pe care o alegeți.

Opusul se aplică însă atunci când vine vorba de alegerea unui covor. Oamenii tind să facă greșeala de a folosi covoare mici și de a aglomera camera, dar de fapt un covor mare poate da iluzia unui spațiu mai mare.

Sfaturi pentru amenajarea unei camere de zi mai puțin spațioasă

Lasă să intre lumină…

Simplitatea este cheia atunci când proiectați un spațiu de locuit mic. Folosește culori neutre și ai pereți simpli, ferind-o de orice detalii arhitecturale de prisos.

Cu cât poți face camera mai luminoasă, cu atât se va simți mai mare, deci alege o nuanță palidă pentru pereți și adaugă culoare prin accesorii și artă. Oglinzile amplasate cu grijă vor mări spațiul și vor spori lumina.

Sfaturi pentru amenajarea unei camere de zi mai puțin spațioasă

… Dar nu vă temeți de întuneric

Dacă sufrageria dumneavoastră nu beneficiază de multă lumină, totuși, pereții albi o pot face să pară plictisitoare. În schimb, folosiți tonuri mai întunecate, mai bogate, care vor da o dramă în cameră mică sau un sentiment mai confortabil, învăluitor. Faceți din dimensiunea camerei un design unic.

Sfaturi pentru amenajarea unei camere de zi mai puțin spațioasă

Folosește multe obiecte de iluminat

Puteți folosi iluminarea pentru a adăuga o senzație de profunzime sufrageriei mici. Lămpile și luminile de perete amplasate strategic vor adăuga o lumină în diferite părți ale spațiului sau se vor concentra pe o caracteristică specifică. Acest lucru vă atrage privirea în jurul camerei, deoarece creează profunzime și umbră.

LED-urile ascunse în acoperirea tavanului sunt o altă modalitate excelentă de a obține starea de spirit și grandoarea într-o cameră de zi mai mică.

Sfaturi pentru amenajarea unei camere de zi mai puțin spațioasă