Stilul clasic reînvie o baie înghesuită

O baie principală își dublează dimensiunea după o renovare mult așteptată.

Stilul clasic reînvie o baie înghesuită

Această renovare a băii principale a durat mult timp. Locuiseră de ani de zile în casa lor colonială și renovaseră o mare parte din ea, continuând să folosească și să împartă baia originală de la etaj, înghesuită și învechită.

În momentul în care au angajat designerul, proprietarii aveau o perspectivă destul de clară asupra a ceea ce doreau pentru revizia băii lor. Pe lângă extinderea camerei, și-au imaginat și un spațiu mai elegant, atemporal. Estetica și stilul lor au fost într-adevăr să surprindă casa tradițională.

Stilul clasic reînvie o baie înghesuită

Înainte: Baia înainte de renovare era originală pentru casă. Era extrem de mică și avea nevoie disperată de actualizare. Planul era preluarea unui dresing adiacent pentru a mări spațiul.

În ciuda numeroaselor caracteristici pe care proprietarii doreau să le schimbe, existau câteva elemente pe care doreau să le păstreze. Au fost limitați să lucreze în interiorul amprentei și să nu atingă nicio fereastră. De asemenea, trebuia să păstreze toaleta în locația existentă.

Stilul clasic reînvie o baie înghesuită

După: Renovarea a dublat dimensiunea băii. Finisajele albe, marmură și nichel lustruit contribuie la aspectul elegant și tradițional pe care îl urmăreau proprietarii de case.

Toaleta a rămas în locul inițial, la fel și ferestrele și ușa holului. Un nou dulap încorporat protejează toaleta și deține hârtie igienică și alte articole esențiale. Dulapul adăpostește și caloriferul băii, pe care proprietarii nu au vrut să-l scoată. Acesta este un exemplu al modului în care viziunea proprietarilor a contribuit la impulsionarea esteticii băii, echipa de proiectare rafinând-o și îmbunătățind-o pentru confort și locuință.

Stilul clasic reînvie o baie înghesuită

O singură chiuvetă se află vizavi de toaletă. Echipa de proiectare a propus ideea de a adăuga o chiuvetă dublă sau două chiuvete individuale, dar asta ar fi însemnat pierderea acestei uși către hol. 

Mecanica personalizată are blaturi din marmură și sertare adânci. Dulapul pentru medicamente de dimensiuni generoase oferă și mai mult spațiu de depozitare.

Stilul clasic reînvie o baie înghesuită

Mozaicul din marmură acoperă podeaua, adăugând mai mult model și textură spațiului. Proprietarii au ales acest model imediat ce l-au văzut. 

Stilul clasic reînvie o baie înghesuită

Baia extinsă a permis un duș mai mare și o cadă de înmuiere de sine stătătoare. Întotdeauna și-au dorit acest tip de cadă. Și, deși nu și-au dorit o cadă cu gheare, au ajuns să aleagă una din fontă (pe care au vopsit-o în alb) pentru a se simți mai autentic. 

Echipa de proiectare s-a jucat cu o varietate de planuri de etaj, iar proprietarii au ales-o pe aceasta deoarece a combinat idei de economisire a costurilor (nu mutarea toaletei și a ferestrelor) cu elemente de design de top din lista lor de dorințe. 

Stilul clasic reînvie o baie înghesuită

Înainte: dormitorul principal avea o ușă către baie, văzută în stânga, și un dressing, în dreapta. Proprietarii au dorit să integreze mai bine baia cu dormitorul.

Stilul clasic reînvie o baie înghesuită

După: Dormitorul matrimonial și baia se conectează acum printr-o nouă zonă de dressing (afișată aici) în dormitor. Echipa de design a împrumutat spațiu din dormitor pentru zona de dressing, dedicând toată suprafața pătrată a dressingului original băii.

Peretele cu dulapul din imaginea anterioară este acum ușa care se deschide spre baie din dormitor. Încorporarea vechiului dressing în baia principală a fost cea mai bună decizie. 

Stilul clasic reînvie o baie înghesuită

Acest desen arată planul etajului băii înainte de renovare, sus și după. În planul „înainte”, puteți vedea intrările separate în baie și dulap din dormitor. Baia dinainte de renovare are o cabină de duș mică, cadă, chiuvetă și puțin altceva.

După renovare, puteți vedea cum baia a preluat spațiul de debara, cu noua zonă de dressing care face legătura între dormitor și baie. Cada ocupă colțul în care era și dulapul, cu dușul chiar lângă el în colț.