Faceți aceste 8 greșeli la designul dormitorului?

Evitați aceste capcane pentru ca dormitorul dumneavoastră să fie mai de grabă calm, nu haotic.

Dormitorul este locul unde ar trebui să ne deconectăm total la sfârșit de zi, dar nu este mereu așa, din păcate. Transformați-vă camera destinată somnului într-una care să vă îmbie la pijamale moi și la un somn odihnitor.

dulap pantofi

Greșeala 1: Economi la depozitare

Un dormitor dezordonat nu vă induce somnul, așa că ar fi bine să îl păstrați organizat și ordonat. Un mod de a face acest lucru posibil este de a investi în spații de depozitare ascunse în care să puteți piti totul.

Folosiți-vă de orice colțișor, inclusiv spațiul de sub pat. Luați cutii de depozitare pe roți pe care să le scoateți și băgați cu ușurință înapoi. De altfel, puteți apela la un tâmplar pentru a maximiza spațiul cu mobilier făcut pe comandă. Acest perete cu dulapuri arată discret și este dedicat în întregime depozitării pantofilor.

dormitor in culori

Greșeala 2: evitați culorile cu orice preț

Ceea ce se poate numi un dormitor liniștitor reprezintă lucruri total diferite de la om la om. Poate nu tuturor ne plac culorile alb și bej. Așa că nu vă limitați la culorile standard catalogate drept calme dacă nu vă reprezintă, nu vă va face să vă simțiți deloc bine.

În schimb, luați în considerare crearea unui efect de cocon în dormitor, prin folosirea unor nuanțe puternice, forme maximale și cuverturi opulente.

În acest spațiu retras, cobaltul și tapetul verde crează efectul unui refugiu exotic pe care veți dori să-l revedeți cu nerăbdare în fiecare noapte.

dormitor confortabil

Greșeala 3: nu prioritizați confortul

Se pare că oamenii nu pun așa mare preț pe confortul lor, când de fapt exact despre asta este vorba când amenajăm dormitorul. Spre exemplu, merită să luați cea mai bună saltea pe care v-o puteți permite, și să urmați sfatul experților prin schimbarea ei la fiecare opt ani.

Nu uitați de perne. Cercetați întâi ce tip de umplutură vi se potrivește, fie că sunt fulgi, fibre sintetice sau spumă cu memorie – toate au avantaje și dezavantaje. Înlocuiți pernele regulat, de preferat la fiecare doi ani.

Nu uitați de tăblia de la capul patului, mulți o neglijează. Una capitonată poate face o mare diferență, mai ales dacă vă place să citiți în pat.  Majoritatea magazinelor o comercializează gata făcută, dar puteți căuta să o faceți pe comandă, cu dimensiunea adecvată și materialul preferat. O soluție low-cost ar fi să încercați să faceți una dintr-un placaj, urmărind un tutorial dedicat.

podeaua dormitorului

Greșeala 4: uitați de podea

Adesea podelele sunt uitate când vine vorba de designul unui dormitor, deși ele pot avea un impact mare asupra camerei per total. Covorul este o soluție practică, mai ales dacă vreți să vă cufundați picioarele în ceva pufos în diminețile reci.

Dacă nu vreți neapărat covor, lemnul este de asemenea o variantă bună pentru dormitor. Acest parchet frumos dă căldură spațiului, o notă de tranchilitate, și, dacă simțiți totuși lipsa covorului, puteți adăuga două asemenea piese jos lângă pat.

blocati razele solare

Greșeala 5: nu blocați suficient lumina

Dacă sunteți sensibili la lumină și aceasta vă dereanjează somnul, atunci este bine să investiți în niște draperii groase care nu permit pătrunderea acesteia, sau în niște storuri. Majoritatea comercianților oferă aceste două servicii la pachete avantajoase.

Oricum, țineți cont că draperiile tot vor permite pătrunderea luminii cel puțin pe la margini așa că asigurați-vă că le luați destul de mari pentru a preveni această problemă. În imaginea de mai sus, șina depășește cu mult lățimea ferestrei iar materialul este de sus până jos, ceea ce previne pătrunderea nedorită a razelor de afară.

masuta dormitor

Greșeala 6: aglomerați masa de lângă pat.

Fiți onești: ce aveți acum pe noptieră? Un pahar gol, multe cărți, căni, doape de urechi, încărcătorul de telefon, plus alte obiecte, așa-i ?

Ocupați-vă puțin să reduceți excesul și să reorganizați. Puneți cărțile înapoi în bibliotecă și nu mai lăsați nicio cană sau pahar acolo. Vă veți simți mai bine, iar dormitorul va fi mai relaxat.

Apoi, gândiți-vă că poate un sertar ar fi foarte util în acest caz, pentru a ține lucrurile pe care le vreți cu adevărat la îndemână.

dormitor aerisit

Greșeala 7: înghesuiți multă mobilă într-un spațiu mic

Dormitoarele se aglomerează ușor, mai ales dacă sunt de dimensiuni reduse. Odată montate patul, șifonierul și comoda,  veți vedea că nu vă rămâne mult loc.

Pentru a evita acest inconvenient și a da senzația de loc spațios, alegeți un pat cu design minimal, ca cel din imaginea alăturată, și optați pentru piese finuțe  mai de grabă decât pentru cele robuste.  Evitați fotoliile pufoase în camerele mici, în schimb mergeți pe cele cu cadru din lemn, ca cele pe care le aveau bunicii în sufragerii la jumătatea secolului trecut.

iluminatul dormitorului

Greșeala 8: nu plănuiți iluminatul

O bună iluminare a camerei în care dormiți, poate avea un impact uriaș asupra senzației de calm pe care o oferă. Lumina prea puternică ne va afecta somnul, una prea scăzută în intensitate nu te va lăsa să citești seara.

Includeți multe surse de lumină pentru crearea unei impresii calde. Asigurați-vă că bulbii luminoși nu sunt prea duri iar, dacă este posibil, rugați electricianul să vă facă întrerupător la ambele părți ale patului pentru a evita certurile de „genul cine stinge lumina?”.

Leave a Reply