Primul hotel AC Marriott din România construit la Brașov de Urban Invest

Primul hotel AC Marriott din România construit la Brașov de Urban Invest

Urban Invest va investi în construcția primului hotel marca AC Marriott din România, care se va deschide la Brașov. Hotelul va face parte din proiectul mixt Urban Plaza dezvoltat de companie, cu o investiție de 25 de milioane de euro în unitatea de cazare, care va avea 161 de camere.

Un reprezentant al companiei Urban Invest a declarat: „Am ales Marriott pentru că este unul dintre mărcile de top din industria hotelieră și, mai important, nu am dezvoltat încă un segment recunoscut internațional al industriei hoteliere de lux din Brașov. .
Hotelul va face parte din proiectul mixt Piața Orașului din Brașov, care include peste 78.000 de metri pătrați de zone rezidențiale, spațiu de birouri, hotel, zonă de retail, clinică medicală, spa și restaurante. Investiția totală în proiect se ridică la 100 de milioane de euro.

AC Hotels by Marriott este un lanț hotelier care operează în mai multe țări din Europa și Statele Unite, care se adresează atât călătorilor de afaceri, cât și celor de agrement.

Top 3 restaurante în zona Banu Manta

Top 3 restaurante în zona Banu Manta
Bulevardul Banu Manta, și împrejurimile bulevardului, sunt zone cu renume ale Bucureștiului. Situat în sectorul 1, bulevardul Banului Manta (mare dregător, comerciant și boier înstărit la mijlocul secolului al XVI-lea), cândva limita orașului și zona rău famată, este azi o arteră reprezentativă, care face legătura între Șoseaua Nicolae Titulescu, Pasajul Basarab și Bulevardul Ion Mihalache. 

Locul este definitivat ca structură, organizare și arhitectură, fiind un amestec de nou și vechi. Se remarca de departe clădirea Primăria sectorului 1, monument istoric, construită în stilul neoromânesc, de doi arhitecți: Nicu Georgescu, cu înclinațiile sale spre Art Deco, și George Cristinel, autorul Mausoleului de la Mărășești și a Catedralei Mitropolitană din Cluj-Napoca. Asimetrică, masivă, clădirea a fost concepută ca sediu al primăriei sectorului „verde”, cel mai înstărit și mai elevat sector al Bucureștiului, la prima împărțire administrativă a capitalei, în 1928. pentru scurtă vreme a funcționat ca Minister al Afacerilor interne. Liceul Ion Neculce este parte a planului urbanistic inițial, care nu a fost finalizat. 

De-o parte și de alta a bulevardului sunt blocuri construite în anii 1980, care au intercalat și cuprins câteva case individuale cu valoare arhitecturală. Artera este umbrita de arbori masivi, zona fiind una tipic urbană, dar echilibrată și relativ puțin aglomerată, potrivită pentru amplasarea unor restaurante cochete, motiv pentru care am și făcut un top al celor mai bune.


Top 3 restaurante în zona Banu Manta

Restaurantul „Atelierul de tarte”

Atelierul de tarte” este un local mic dar cochet ce atrage privirile trecătorilor. Dacă dorești să ajungi în zonă, poți folosi mașina personală sau un mijloc de transport în comun precum autobuzele 205 sau 381. Cea mai apropiată stație este pe bulevardul Banu Manta, se află la doar două minute de mers pe jos până la atelier

Meniul este creat în totalitate după conceptul românesc însă influența este pe deplin franțuzească. Restaurantul este renumit datorită tartelor apetisante, dar nu numai. Printre cele mai apreciate produse se numără tarta Rouge et Vert, un deliciu cu fructe de pădure în cremă de migdale, completată de un ganache de fistic și ciocolată albă, și tarta Pavlova, o combinație fină între blatul de bezea și crema cu fructul pasiunii, caramel sărat și cremă de mascarpone cu afine și rodie. Delicios!

Ce ne-a surprins plăcut a fost faptul că am putut să împrumutăm o carte din colecția destinată cumpărătorilor îmbinând astfel două plăceri, mâncarea și lectura. Pentru fumători au fost amenajate afară mese încercuite de scaune cu pături pentru zilele răcoroase.

Top 3 restaurante în zona Banu Manta

Restaurantul  „L’Evoque 360”

La aproximativ zece minute de mers pe jos de la stația de metrou Piața Victoriei, se află restaurantul „L’Evoque 360”, un loc aparte pe care designului inovator îl scoate în evidență. s-au folosit doua culori puternice, care fac o asociere speciala, împreuna: negru și verde. 

În ceea ce privește meniul, acesta este axat pe o selecție de rețete inspirate din gastronomia italiană și asiatică. Dacă ajungi aici, încearcă steak de vită sau risotto cu somon. Carnea de vită a fost gătită perfect, iar sosul acrisor și salata de morcovi cu sparanghel au completat perfect gusturile din farfurie. În ceea ce privește risotto cu somon acesta este o veritabilă desfătare de arome delicate.

Atmosfera este însuflețită de ritmul de bossa nova care te va rupe de toate problemele cotidiene. În fiecare weekend, clienții au parte de muzică live, creată de interpreți talentați și dornici să delecteze publicul. Localul „L’Evoque 360” este restaurantul unde te poți relaxa și bucura de o mâncare gustoasă servită corect și de un personal agreabil, după o zi grea la birou sau atunci când ai nevoie de un moment de respiro.

Top 3 restaurante în zona Banu Manta

Restaurantul „Gargantua”

Dacă ești în zona nu rata restaurantul „Gargantua”, un local intim și prietenos. Cea mai apropiată stație de transport public este cea a autobuzelor 205 și 381. Poți ajunge și cu metroul la stația Piața Victoriei, la doar șase minute de mers pe jos până la restaurant. 

Salonul are un design modern, cu arcade curbate din lemn, stâlpi din cărămidă și un bar luminos, în spatele căruia se găsesc rafturi în formă de faguri pline cu sticle de vin. În mare parte, mobilierul este din lemn, asociat cu diferite tapițerii în nuanțe puternice. Întregul decor și luminile subtile ajută la crearea unui mediu plăcut, rafinat și cald în care o să îți dorești să revi.

Meniul este bogat, inspirat din gastronomia europeană și asiatică. Au fost delicioase pachețele crocante de primăvară și tartarul din creveți. În plus au fost excelent prezentate. 

„Gargantua” este genul de restaurant care produce dependență, astfel că nu va fi nevoie să justifici nevoia de a reveni, iar și iar. 

În zona se remarcă și cofetăriile „Maria si Constanta” și Claus” și cafeneaua cu de toate de la dulce la bunătăți sărate „Cookies & Friends”.

Ai o casă nou construită? Reguli pe care să le respecți

Mutatul în casă nouă vine la pachet cu entuziasm și elan de viață. Dar, înainte să aduci vesela și tacâmurile și să te muți propriu-zis, trebuie să știi câteva lucruri despre locuința nouă. Plănuiești să te muți într-o casă nou costruită? Nu omite aceste recomandări.

Ce trebuie să faci la o casă nou construită înainte să te muți

Sunt multe lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când te muți într-o locuință recent construită. Deși consideri că împachetatul și despachetatul sunt singurii pași majori care stau în calea instalării tale în casa nouă, de fapt, ceea ce faci după ce te muți este de o importanță vitală.

Trebuie să te obișnuiești cu noua locuință, să înțelegi cum funcționează și să demarezi demersurile necesare până intri în rolul de locatar. Aceste lucruri trebuie realizate chiar înainte să te muți, în loc să aștepți sau să crezi că poți face totul pe parcurs.

Este adevărat că locuințele nou construite sunt mai eficiente energetic, dar ele otrăvesc aerul din interior. Acest lucru se datorează compușilor chimici emiși de materialele de construcție, mobilierului, parchetului și a altor obiecte din casă.

Știai că terenul de sub casă emite radon? Radonul este un gaz radioactiv degajat continuu din sol și care intră în locuință prin fisurile din fundație, pereți și podele. Din păcate, radonul afectează serios plămânii și este principala cauză de cancer pulmonar la nefumatori.

De aceea, atunci când te muți într-o casă nou construită trebuie să aerisești cât mai mult, zilnic. Astfel, radonul, împreună cu alte substanțe toxice din casă sunt îndepărtate.

Locuințele nou construite sunt mai bine izolate decât casele și apartamentele construite acum mai bine de 10 ani. Dacă înainte existau pierderi de căldură și ventilația naturală nu era blocată de tot, în zilele noastre tâmplăria, tocaria și pereții nu permit schimbul de aer și temperatură cu exteriorul. Dacă nu aerisim cât mai des, atunci trebuie investit într-un purificator de aer decent.

Ce reguli trebuie să respecți la o casa nou construită

Casele nou construite încă lucrează, pereții sunt umezi iar mobilierul și parchetul încă nu au scăpat complet de mirosul de formaldehidă. Când te muți într-o casă nou construită, trebuie să respecți o serie de reguli:

Achiziționează un aparat de monitorizare a aerului și aerisește periodic. Atunci când aerisirea este dificilă, datorită condițiilor meteo sau poluării, trebuie să folosești un purificator de aer.

Evită folosirea parfumurilor sintetice din odorizantele pentru casă. Multe astfel de produse odorizante miros foarte frumos, dar conțin compuși volatili potențial cancerigeni. Chiar și unele produse de curățenie conțin parfumuri pe bază de esteri, care sunt derivați din benzen, o substanță ce poate agrava astmul și cauza multe alte probleme de sănătate.

Dacă nu poți să aerisești camera, scoate covoarele la aer. Acestea, ca și produsele derivate din lemn precum PAL și MDF, sunt pline de aditivi și mai ales formaldehidă.

Folosește un dezumidificator atunci când ai prea multă umiditate în casă. Umiditatea crescută poate duce la apariția mucegaiului și a astmului. Partea bună este că unele dezumidificatoare au și funcție de uscare a hainelor.

Scapă de poluarea cu radon. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli când te muți într-o casă nou construită. Radonul se înfiltrează prin fundațiile de beton și beciuri și chiar prin țevile de gaz și apă. Cele mai expuse locuințe se află în Transilvania și în cele mai mari aglomerații urbane: București, Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Constanța.

Cum elimini radonul din casa nou construită

Cu sau fără pivniță, tot poți avea radon în casa nou construită. Radonul provine din materialele folosite la construcția casei – cărămidă, piatră, pământ – sau chiar de la gipsul (rigipsul) cu care au fost acoperiți pereții interiori.

Pentru a preveni și elimina radonul din casă, poți să utilizezi membrane antiradon la fundație, să etanșezi fisurile datorate tasărilor și să ventilezi – natural sau mecanic – toate încăperile din locuință.

Ideal ar fi să ventilezi cât mai des încă dinainte să faci marele pas și să te muți în casa nou construită. Respectă aceste reguli atunci când construiești un imobil sau te muți în casa nou construită. Ai grijă de sănătatea familiei tale și bucurați-vă de noua casă!

De ce este bine să îți asiguri casa și ce riști dacă nu faci asta

Unele statistici arată că, în România, are loc un furt din locuință pe oră, iar pompierii sunt chemați de 15 ori pe zi pentru a stinge incendii apărute la proprietățile oamenilor. Locuițele sunt supuse la mai multe riscuri, iar noi vrem să ne simțim acasă în siguranță și protejați de orice fenomene. Uite de ce este bine să îți asiguri casa și ce riști dacă te hotărăști să nu faci acest lucru.

De ce să iți asiguri locuința

Anual, mii de locuințe din România sunt inundate și afectate de dezastre mai mult sau mai puțin naturale. Iei în calcul încheierea unei polițe de asigurare pentru locuința ta? Iată câteva motive pentru care să îți asiguri locuința:

• Iți protejezi casa de incendii, inundații sau cutremure. Frecvent au incendii din cauza fumatului în spații neamenajate, coșuri de fum necurățate sau defecte, instalații electrice defecte sau mijloace de încălzire improprii.

• Bunurile din casă sunt acoperite de asigurare. În alte cuvinte, daca ți se fură laptopul și tableta, acestea sunt asigurate. De asemenea, dacă mobilierul sau electrocasnicele sunt deteriorate din cauza unor dezastre, vei recupera banii astfel încât să le poți înlocui fără eforturi financiare.

• Dacă ești responsabil, vei încheia polița obligatorie de asigurare a locuinței, care costă între 10 și 20 de euro pe an. Dar poți opta și pentru o asigurare facultativă, care oferă acoperire completă și mai multe beneficii în cazul în care ai nevoie. Spre exemplu, poți achiziționa un serviciu de asistență tehnică la domiciliu, ceea ce se traduce prin faptul că poți beneficia de ajutorul specialiștilor pentru reparații de urgență chiar la tine acasă.

• Având o asigurare pentru casă, te asiguri că poți face față cheltuilelor neprevăzute, pentru diverse reparații.

• Dacă trebuie să repari casa și este imposibil să trăiești aici pentru o perioadă limitată de timp, unele asigurări acoperă cheltuielile de cazare. În cazul în care vrei să fii pregătit în acest aspect, informează-te la mai multe firme de asigurări.

Ce riști dacă nu iți asiguri casa

Astăzi, toți proprietarii din țară sunt obligați să își asigure locuința împotriva riscurilor cauzate de diverse catastrofe naturale – alunecări de teren, inundații și cutremure. Dar poate riscul să te lovești de una dintre aceste situații este minim și nu vrei să închei o poliță de asigurare de care, mai mult ca sigur, nu vei avea nevoie. Totuși, ești obligat. Iți poți asigura locuința și printr-o asigurare facultativă, dar aceasta este complementară celei obligatorii.

Partea buna este că poți alege pentru ce riscuri vrei să cumperi protecție. Când închei contractul de asigurare, ai posibilitatea să alegi cât ai vrea să primești în cazul în care locuința ta este afectată.

Ce riști dacă nu închei o poliță de asigurare pentru casă?

În primul rând, locuința ta nu este asigurată în caz de dezastre naturale. În al doilea rând, ești pasibil de amendă, căci organele specializate pot sancționa această abatere.

Dacă nu îți asiguri casa, vei plăti din propriul buzunar pentru reparațiile sau chiar reconstrucția casei tale. Să nu mai menționăm că în perioada renovării va fi greu să găsești o locuință temporară în care să te simți în largul tău. Însă, cu asigurarea potrivită, poți fii fără griji în toate situațiile sus-menționate.

Spre ce să te orientezi când asiguri casa

Întâi, trebuie să stabilești care sunt riscurile majore la care este supusă casa ta. Locuiești într-o zonă cu risc de inundații, au loc frecvent cutremure sau vecinul de deasupra tot uită robinetul deschis în baie? Deții în locuință obiecte de valoare mare? Toate aceste lucruri contează atunci când închei o poliță de asigurare la casă.

Apoi, trebuie să alegi o companie de asigurări de încredere. Istoria ne învață că și companiile de încredere și renumite pot să aibă probleme și să falimenteze. Deși nu putem fi la curent cu toate problemele pe care ale are un eventual asigurator, putem să ne facem temele și să ne documentăm cât mai bine înainte să asigurăm casa.

Alege un pachet de asigurare a locuinței care ți se potrivește. Riști mult dacă nu îți asiguri casa – poți pierde investițiile de o viață! Partea bună este că poți să îți asiguri chiar și valoarea întreagă a locuinței, dar trebuie să fii dispus să plătești pentru această poliță. Tu la ce societate ai încheiat contractul de asigurare a casei?