Gata cu colțarele?

Să ne descotorosim de aceste canapele de colț sau nu, aceasta este întrebarea. Sau ele încă mai pot fi parte din sufrageria noastră?

Canapelele pe colț sunt în trend de ceva vreme deja și pare că încă se țin bine. Sunt grozave să ne destindem pe ele dar în timp ce canapelele clasice capătă teren, oare liniile lungi ale celei pe colț se demodează? Iată câteva argumente pro și contra.

canapele clasice

Poate vreuna din aceste canapele să fie mai bună decât cea în formă de L?

Scaunul: O canapea foarte adâncă

De ce este competitivă: are tot confortul plus flexibilitate

Colțarele au de cele mai multe ori un scaun comod și adânc, în care te cufunzi. Dar faptul că designul L compromite din start un colț întreg, acest lucru poate afecta și designul camerei. Pe de altă parte, o canapea simplă, adâncă, oferă aceleași beneficii relaxante, dar o și puteți muta ușor în funcție de nevoi.

Canapeaua de aici arată modern și stilat fără să fie robustă. Mai puteți completa camera cu încă una asortată, dacă doriți.

canapea somptuoasa catifea

Scaunul: unul somputos de catifea

De ce este competitivă: arată chic și luxos

Stilurile canapelelor evoluează. Mulți ne îndreptăm către cele plușate, mai aspectuoase, decât spre cele funcționale, cu linii drepte. Această canapea de catifea atinge toate exigențele moderne – o nuanță puternică superbă, un finisaj opulent care îndeamnă la atingere, și un spătar butonat care dă aerul unei locuințe clasice.

canapea modulara

Scaunul: o canapea modulară

De ce este competitivă: o puteți reorganiza după bunul plac

Dacă v-ar plăcea o canapea care nu este fixă dar care să corespundă nevoilor dumneavoastră specifice, atunci canapeaua modulară poate fi soluția. Astfel, fiecare membru al familiei va fi relaxat pe bucata sa. Dacă este vorba să aveți musafiri sau vreți să vizionați un film, mutările se fac numaidecât. De asemenea, dacă dați o petrecere, pur și simplu mutați câteva corpuri la perete pentru mai mult loc.

Alt plus, canapeaua modulară poate fi folosită ca despărțitor într-un spațiu mai mare.

fotoliu urias

Scaun: un fotoliu imens

De ce este competitiv: este foarte econom cu spațiul

Spațiul destinat șederii din sufrageria dumneavoastră nu trebuie să aibă amprenta la sol foarte mare. Dacă prioritizați comfortul, atunci vă puteți limita la un fotoliu supradimensionat, mai ales dacă nu dispuneți de prea mult spațiu.

În timp ce canapelelor moderne atrăgătoare le lipsesc factorul de cuibăreală, un fotoliu capitonat și primitor ca cel din imagine a fost făcut și el pentru astfel de momente, cu o păturică pufoasă, la sfârșitul unei zile extenuante.

taburet multifunctional

Scaunul: o măsuță de cafea care ține loc de taburet

De ce este competitivă: cine nu-și dorește un item multi-tasking?

Dacă tânjiți după un loc în care să vă puneți confortabil picioarele, atunci merită să investiți într-un taburet capitonat. Asta înseamnă că orice canapea va fi mai relaxantă, cu acest taburet alături pe care să vă întindeți. De asemenea, va adăuga un plus de confort la atmosfera camerei. Și nu în ultimul rând, poate fi folosit ca loc pentru așezarea băuturilor calde, așa că nu uitați să luați și câteva tăvi.

canapea pe colt

Deci chiar ne luăm adio de la colțare?

Nu există îndoială că aceste colțare ocupă mult loc și designul nu este pentru toată lumea. Toate designurile prezentate mai sus alcătuiesc alternative grozave dar asta înseamnă să renunțăm de tot la cele pe colț?  Vedeți dacă sunteți de acord cu aceste argumente pro și dacă merită să mai ținem colțarele încă în sufrageriile noastre.

  1. Sunt ideale să ne întindem pe ele

Colțarele sunt special create pentru confort, ceea ce este grozav dacă scopul nostru este să venim acasă și să ne cuibărim în fața TV-ului. În plus, majoritatea lor permit lungirea a două persoane simultan, pe când cele clasice, au loc destul doar pentru una.  unde mai punem că sunt bune pentru socializare, având în vedere numărul mare de persoane care se pot înghesui pe ea.

canapea pe colt moderna
  1. Sunt ideale în spațiile simple

Într-o sufragerie minimală și modernă ca aceasta, un colțar vine ca o mănușă. Designul atrăgător  și moale se încadrează într-un decor relaxat, și ocupă destul spațiu cât să nu aveți nevoie de prea multă mobilă.

Ca orice altă canapea, colțarul poate varia din punct de vedere al înălțimii și adâncimii scaunelor, brațele și moliciunea, așa că recomandăm să le încercați înainte de a le cumpăra.

living minimalist
  1. Arată îngrijit

Prea multe stiluri de canapele într-o singură cameră poate crea senzația de dezordine. Un colțar este mai simplu, mai elegant și ajută designul camerei să pară mai închegat, prin urmare, mai ordonat.

Alegeți canapeaua într-o nuanță deschisă, neutră, ca acest gri superb, pentru un efect calmant, ușor de asortat.

canapele clasice pe colt
  1. pot avea și ele look clasic

Dacă vă plac liniile netede ale designului scandinav de mijloc de secol, atunci o canapea în formă de L se va potrivi foarte bine. Această canapea gri are un vibe cool și elegant care rezistă în timp, și este foarte stilat pe deasupra.

despartitor de camera
  1. bune ca despărțitor de cameră.

O canapea mare este numai bună pentru a împărți un spațiu mare, una pe colț cu atât mai mult, atâta vreme cât brațul mai lung al canapelei permite formarea unui culoar de trecere măricel. Canapeaua din imagine este de culoare închisă, împărțind ferm spațiul.

Leave a Reply