Gran Via și Forte Partners preferă zona Aviației

Compania de dezvoltare imobiliară Gran Via va începe construcția unui nou proiect rezidențial în zona Aviației, în următoarele zile. Tot ei au ridicat ansamblul de apartamente Gran Via Park din cartierul Militari, în București. Ansamblul are nevoie de o investiție de 17 milioane de euro pentru finalizare.

Autorizația de construcție a fost primită în luna ianuarie pentru acest proiect care va avea 293 de apartamente. Conform celor de la Gran Via, Garanti Bank le va acordă suma de 11,5 milioane de euro din total și restul banilor vor proveni din fonduri proprii.

Proiectul urmează să fie finalizat până în luna iulie 2019. Este situat pe strada George Buciumat, numărul 26 și terenul pe care se construiește are o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați și a fost parte din terenul pe care a fost fabrica de pâine.

Atât producătorul de paste Băneasa, dar și fosta fabrică de pâine au avut ca proprietari pe cei de la Overseas Grup Impex. Spaniolii au achiziționat o parte din teren, în timp ce o altă parte a fost cumpărată de cei de la Lidl, care și-au construit aici birouri și un magazin. Prețurile garsonierelor din Aviației Apartaments pornesc de 51.000 de euro (suprafață de 31,3 mp). Pentru apartamentele cu două camere prețurile pornesc de la 51.000 de euro, iar pentru trei camere sumele pleacă de la 106.000 de euro.

Forte Partners

Proiectul rezidențial al celor de la Forte Partners, dezvoltatorul imobiliar creat de oamenii de afaceri români (Geo Margescu, Ionuț Dumitru și Johny Jabra) se construiește tot în zona Aviației și se numește Aviației Park.  Proiectul este situat pe un teren de 14.000 mp .

În a doua jumătate a acestui an va fi gata prima parte a proiectului. Încă de anul trecut, mai multe companii au anunțat proiecte rezidențiale în zona Văcărescu – Floreasca din Nordul Bucureștiului.

Compania a reușit să dezvolte până acum mai multe proiecte rezidențiale boutique și de lux, situate în zone centrale (Londra 25, Souvenir 1, Calderon 80), dar și clădiri de birouri cum ar fi Ștefan cel Mare Building, 7.800 mp inchiriabili (închiriată integral de BCR și IBM) și The Bridge, cu 57.000 de mp inchiriabili.

Cei de la Forte Partners au mai achiziționat în urmă cu puțin timp un teren de aproximativ 1.700 mp de la Telekom România. Această tranzacție a fost estimată la o valoare de circa 3,3 milioane de euro. Aici vor construi o clădire de birouri.

Spaniolii de la Gran Via mai au tot în București proiectul Gran Via Park, amplasat în zona mall-ului Plaza România. Există deja două blocuri finalizate în zona respectivă, cu 289 de apartamente. La finele anului trecut compania a intrat în posesia autorizației de construire a încă două turnuri de apartamente cu 250 de locuințe în total. Investiția este de aproximativ 10 milioane de euro și va fi gata în martie 2019.

În perioada următoare, Gran Via va da startul în același complex la vânzare pentru alte trei blocuri a căror investiție se ridică la 12 milioane de euro. Acest proiect este ridicat pe fosta platforma industrială Electrotehnică.

Terenul are o suprafață de 4,4 hectare și a fost achiziționat înainte de 2008 de către cei de la Gran Via. Valoarea tranzacției a fost de circa 31 de milioane de  euro (aprox. 700 de euro/mp). În anul 2013, spaniolii au vândut o parte din teren de 6.500 de metri pătrați către grupul german Lidl.

Garsonierele au prețuri ce pornesc de la 44.000 de euro, iar un apartament cu două camere are un preț de minim 65.000 de euro.

După finalizarea ultimelor blocuri pentru care așteaptă autorizația de construcție, Gran Via nu va mai avea loc pentru noi construcții în complexul din spatele Plaza România. Cumulate, investițiile pentru Gran Via Park se ridică la 52 de milioane de euro. Proiectul finalizat va avea nouă blocuri (între două și 16 etaje), 1.100 de locuințe  și o suprafață cosntruita de circa 40.000 de metri pătrați. Din acest proiect vor face parte și clădiri de birouri.

 

 

Leave a Reply