Cele mai căutate cartiere ale Sibiului

Numărul tranzacțiilor imobiliare din Sibiu este unul ridicat, orașul fiind în top 10 național atunci când vine vorba despre vânzări de imobile și închirieri de imobile. 

Cei care doresc să investească pe termen lung înr-un oraș turistic, pot găsi în Sibiu numeroase oportunități foarte interesante de apartamente și case.

Care sunt cele mai căutate cartiere din Sibiu?

Cele mai căutate cartiere ale Sibiului

Cartierul Ștrand

Este un cartier destinat familiilor, fiind amenajat cu numeroase locuri de joaca pentru copii și deservit de foarte multe școli și grădinițe. Acest cartier are numeroase conexiuni cu alte cartiere și beneficiază de stații de transport în comun. Pe lângă asta, le oferă locuitorilor facilități comerciale majore, cum ar fi hypermarketurile și supermarketurile. Blocurile de locuințe oferă apartamente spațioase și bine compartimentate. Pe lângă blocuri există și o zonă de case, foarte căutate pe piața imobiliară. Distanța față de centru este de doar 2 km, așadar, cei care doresc să facă mișcare pot ajunge pe jos.

Cartierul Turnișor

Este un cartier care în trecut era un sat săsesc de lângă oraș. Astăzi, este unul dintre cartierele mărginașe ale orașului, foarte apreciat pentru oferta imobiliară bogată. Acesta oferă atât blocuri vechi, construite în perioada comunistă după demolarea caselor săsești, cât și blocuri noi. Un alt motiv pentru care este un cartier căutat este distanța față de centru care poate fi parcursă în maxim 15 minute cu mijloacele de transport în comun și maxim 40 de minute pe jos. De asemenea, infrastructura este una foarte bine pusă la punct, existând mai multe linii de autobuz care deservesc zona.

Cartierul Hipodrom

Este cartierul care adună aproape o treime din populația orașului. Este un cartier foarte căutat, așezat pe aproape jumătate din suprafața întregului oraș. Cei care doresc să cumpere imobile aici pot descoperi că există atât blocuri, cât și case. Este un cartier puternic urbanizat, cu numeroase blocuri turn. Majoritatea celor care caută apartamente se orientează spre acest cartier, deoarece oferă toate utilitățile și instituțiile uzuale la îndemână: are școli și grădinițe, universități, zone comerciale, clinici medicale, bănci, restaurante, cafenele, etc. De asemenea, se află în apropierea unor obiective turistice, precum Grăina Zoologică sau Muzeul Satului, ceea ce îl face foarte oportun pentru cei care doresc să investească cu scop turistic.

Cartierul Valea Aurie

Este un cartier liniștit și frumos, aflat în imediata apropiere a Parcului Sub Arini și a Muzeului Național Astra. Este atractiv prin echilibrul pe care îl oferă atunci când vine vorba despre raportul natură/urbanizare. Un sudiu realizat de D&D Research arată că acest cartier este cel mai liniștit din întreaga țară și unul dintre cele mai atractive din punct de vedere al costurilor pe care le generează. Nu este un cartier central, însă cu mașina se poate ajunge în doar 12 minute în centru lar pe jos în 45 de minute.

 Cartierul Vasile Aron

Este o zonă foarte ofertantă pentru cei care doresc să își cumpere un apartament. Deși este un cartier industrial, consturit în jurul întreprinderilor Balanța II, Independența II și Icemenerg, este popular în rânul Sibienilor datorită prețurilor destul de mici pentru apartamente și datorită accesului facil către piețe agroalimentare, parcuri, școli, grădinițe și magazine.