Cosmopolis Gabriel Voicu: Legătura cu autostrada A3 este deja în construcție. În trei ani, investiția în proiect va ajunge la 500 de milioane de euro

Creșterea numărului de rezidenți în proiecte rezidențiale a atras mai multe investiții private, în special în servicii și retail. Constructorii proiectului Cosmopolis se așteaptă să depășească pragul de 30.000 de rezidenți în 2033.

Pentru 2022, Opus Land Development a alocat 30 de milioane de euro și propune construirea a cel puțin 500 de unități noi, inclusiv apartamente și vile, în Cosmopolis, precum și un nou centru comercial și infrastructură rutieră extinsă.

„După estimările noastre, vom ajunge la 500 de milioane de euro în trei ani. Acum investiția noastră este de aproximativ 367 de milioane de euro, dacă luăm investiția medie anuală plus extinderea strip mall-ului într-un parc comercial, până la sfârșitul anului. vom mai avea o investiție de 30 de milioane de euro. Lidl ar trebui să deschidă un magazin până la sfârșitul anului”, a declarat Gabriel Voicu, VP SVN România și manager de proiect Cosmopolis.

Noile unități fac parte din planul Opus Land de a tripla suprafața comercială totală a strip mall-ului existent în cadrul proiectului până la o suprafață închiriabilă de peste 15.000 mp.

“Acesta este primul centru comercial în aer liber dintr-un proiect rezidențial, cu o suprafață închiriabilă inițială de 3.500 de metri pătrați. Acum ne propunem să ne extindem la 20.000 de metri pătrați. Prin urmare, am atras atenția unor companii precum Maxipet, JYSK, Pepco, Spartan, etc., suntem în discuții cu marii retaileri de produse alimentare din afara Lidl. O nouă extindere de aproximativ 15.000 mp va fi gata într-un an. Poziționarea este strategică deoarece conectează Lidl la actualul centru comercial. 20.000 mp Face din parcul de retail cel mai mare parc de retail din nordul capitalei. Comunitatea este în expansiune, cu 1.500 de oameni venind în fiecare an pe lângă cei 15.000 deja prezenți. Locație excelentă, accesibilă din Tunari și Beltway, atrăgând mulți retaileri”, a explicat Gabriel.

De asemenea, la nivel de infrastructură, Cosmopolis va fi conectat la autostrada A3 începând cu acest an.

“Până la sfârșitul anului vom avea acces direct de pe autostrada A3 pentru prima dată. Construcția a început deja. Sensul giratoriu și benzile de separare de pe autostradă sunt aproape gata, mai trebuie să avem o legătură între Cosmopolis și acel sens giratoriu. , E usor pentru ca tot terenul prin care va trece strada noua este al nostru.Nu se face nicio problema cu conectarea la rond.Pâna la sfarsitul anului vom avea acces direct la autostrada.La sensul giratoriu nu contribuim cu nimic dar strada pentru a ajunge acolo va fi condusa de Cosmopolis build.Deci cei care locuiesc aici vor avea trei trasee – via Tunari, Centura – DN1 si acum si acces la Bucuresti pe autostrada.Acum orice drum catre autostrada va fi scurtat cu 10 minute. , de acum la 25 de minute in Floreasca, timpul se va reduce la un sfert de ora.Accesul este foarte important nu doar pentru cei care locuiesc aici, ci si pentru retaileri, pentru ca mai multe persoane pot accesa rapid magazinul.De exemplu, acum va fi o destinatie de cumparaturi.Acum 25-30% dintre clienti sunt din afara, poate mai putin in functie de magazin, dar in noua formula va fi o destinatie de cumparaturi cu 40-50% din clienti din afara, Aceștia sunt accesați diferit de oamenii din interior, cu mai multe puncte de control care intră și ies din proiect”, a spus Gabriel Voicu.

Devine o regulă ca proiectele rezidențiale mari să aibă și componente mari de retail.

„Se vor derula proiecte similare în Liziera de Lac. Este normal să se ofere clienților un set de facilități și să le ofere locuitorilor ceea ce au nevoie prin deschiderea de spații comerciale. De asemenea, ideea de a avea un magazin la parterul din blocul este inestetic. Activitatea comerciala trebuie concentrata în clădiri construite special. Odată ce proiectul nu are un număr de locuitori, atunci aceste proiecte devin atractive pentru retaileri și se dezvoltă. Am deschis o fază în Cosmopolis Plaza acum cinci ani. Am văzut replicat conceptul şi la Braşov, Greenfield sau alte proiecte. Având în vedere planul de dezvoltare, acum definitivam detaliile, până în 2033, Cosmopolis va avea circa 30.000 de locuitori, mai mult decât Sighișoara sau Curtea de Argeş, este un firesc.”

Până la sfârșitul acestui an, după investiții cumulate de peste 350 de milioane de euro, Cosmopolis va fi construită cu peste 5.000 de locuințe și o comunitate de peste 15.000 de locuitori, una dintre cele mai mari investiții în proiecte imobiliare românești.

În 2021, proiectul a finalizat aproximativ 550 de contracte preliminare și 543 de tranzacții finale, cu un obiectiv similar pentru acest an.

Anul acesta, Cosmopolis va depăși pragul de 5.000 de locuințe finalizate și aproximativ 15.000 de locuitori. Investiția totală în proiect depășește 380 de milioane de euro.

Pe lângă zona comercială, Cosmopolis are două grădinițe, două parcuri, o plajă privată pe un lac din apropiere, 35 de piscine în aer liber, un loc de joacă pentru copii, restaurante și cafenele și o sală de fitness. Un nou parc va fi inaugurat până la sfârșitul acestui an.

Dezvoltarea proiectului va continua până cel puțin în 2033, vizând o comunitate de peste 12.000 de case și o populație de peste 30.000 de persoane, comparabilă cu orașe precum Câmpina, Câmpulung Muscel sau Sighișoara.