Drumul Taberei, cartier adus în prim-plan de inaugurarea noii magistrale de metrou. Cât costă un apartament în zonă?

Drumul Taberei, cartier adus în prim-plan de inaugurarea noii magistrale de metrou. Cât costă un apartament în zonă?
Foto: Facebook/Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor România

Inaugurarea magistralei de metrou Râul Doamnei-Eroilor aduce în prim-plan cartierul Drumul Taberei din sud-vestul Capitalei.

Cererea pentru apartamentele din această zonă a înregistrat, oricum, un avans în ultimul an. Aproape 1.500 de potențiali cumpărători erau interesați de locuințele din Drumul Taberei săptămâna trecută, potrivit datelor Imobiliare.ro centralizate de Analize Imobiliare.

Oferta a crescut și ea în ultimul an, la fel și prețurile. Prețul mediu solicitat de proprietari pentru un apartament cu 2 camere a ajuns, săptămâna trecută, la 1.140 de euro/mp util, față de 1.070 de euro/mp util în perioada similară din 2019.

Chiriile se mențin la un nivel constant. Poți închiria un apartament cu 2 camere în Drumul Taberei, în medie, cu 300 de euro/lună. Poți afla mai multe despre piața chiriilor din Capitală din cea mai nouă ediție a emisiunii imoExpert. O găsești AICI.

Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor oferă o cale de transport de mare capacitate și un mijloc de legătură între zona de sud-vest a Bucureștiului (Cartierul Drumul Taberei) și centrul orașului, pe o lungime de circa 7 km.

Aceasta cuprinde 10 stații – Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2.

Lucrările pentru Magistrala 5 au început în 2011 și urmau să fie finalizate, conform termenului inițial, în 2015.