Garanti BBVA și Romanian Green Building Council acordă credit verde de 15 milioane de euro companiei Speedwell pentru dezvoltarea The Ivy

Banca Garanti BBVA a acordat dezvoltatorului belgian Speedwell un credit verde în valoare de 15 milioane de euro pentru prima fază a proiectului rezidențial The Ivy din nordul Bucureștiului. Proiectul a trecut de certificarea internațională pentru locuințe verzi a Consiliului Român pentru Construcții Verzi (RoGBC).

Pe lângă acest tip de finanțare, clienții proiectelor de locuințe verzi pot beneficia de produse bancare și de finanțare precum creditele ipotecare eco-casă. Garanti BBVA, în parteneriat cu RoGBC, oferă produse certificate de finanțare ecologică, inclusiv credite ipotecare cu amănuntul și împrumuturi pentru proiecte de investiții ecologice.

Certificarea internațională GREEN HOMES (UE, America de Sud, Africa, Asia) include cerințe suplimentare la standardul de clasificare al UE și are ca scop îmbunătățirea sustenabilității în sectorul rezidențial. Până în prezent, peste 16.000 de case în valoare de aproximativ 3 miliarde de euro au fost pre-certificate/certificate în România.

„După introducerea creditelor ipotecare verzi pentru noii proprietari, împrumuturile verzi pentru dezvoltatori sunt în conformitate cu principiul nostru de a sprijini companiile și proiectele care au un impact pozitiv asupra mediului și asupra calității vieții sociale prin finanțare bancară”, a declarat Çağri Memişoğlu, Vicepreședinte Garanti BBVA Romania Director.