Gigi Becali a anunțat un nou proiect imobiliar în pădurea Andronache din Voluntari

Omul de afaceri Gigi Becali pregătește un nou proiect imobiliar prin firma sa de construcții Arcom.
Acționarul majoritar al Arcom, Gigi Becali, nu mai este în procedură de faliment de anul trecut și acum se îndreaptă din nou către dezvoltări rezidențiale. Omul de afaceri a contribuit la capitalul social al companiei o bucată de teren apropiată de pădurea Andronache.

„Acționarii existenți intenționează, în unanimitate, să desfășoare activități de dezvoltare imobiliară pe terenul pe care George Becali îl va contribui ca capital social, însă, situația urbanistică nu a fost încă clarificată, poziționarea acesteia este capabilă să obțină un sistem urbanistic adecvat în perioada următoare”, se arată în Monitorul Oficial.

Terenul investit de negustori este de aproape 25.000 de metri pătrați, din care 2 hectare sunt pădure. Terenul valorează 18,34 milioane lei.

Arcom a ieșit din insolvență în iunie 2021, după 12 ani de proces. Firma de construcții a lui Gigi Becali nu va fi implicată în prima dezvoltare rezidențială. Înainte de criză, compania începuse să construiască trei blocuri în Pipera, dar criza a oprit lucrările pe șantier, iar blocul Phantom a fost cumpărat de un investitor din Marea Britanie.

Gigi Becali a anunţat anul trecut că deţine zeci de hectare de teren la nord de Capitală, pe care le vinde mai multor dezvoltatori imobiliari în ultimii ani, cu planuri de a investi sute de milioane de euro. Fiicele lui au și proiecte imobiliare pe o parte din teren.

Becali Imobiliare, care a fost înființată anul trecut, nu a desfășurat nicio activitate până la sfârșitul anului 2021, potrivit Ministerului Finanțelor.